Connect with us
Publicitate

Administrație

Încep înscrierile la Creșa 9, din cartierul Astra. 80 de locuri sunt disponibile, iar activitatea cu copiii va începe în luna aprilie

Publicat

pe

Publicitate

Creșa numărul 9 din cartierul Astra va primi copiii cu vârsta de sub 3 ani începând din luna aprilie. 80 de locuri sunt disponibile, iar părinții care locuiesc în zonă pot să își înscrie micuții începând de astăzi. Formularul este disponibil pe site-ul Serviciului de Creșe, www.cresebrasov.ro, secțiunea Înscriere creșe.

Cele 10 criterii de departajare, conform regulamentului, sunt:

1. vârsta copilului (conform certificatului de naștere)
a) între 0 și 1 an = 2 puncte.
b) între 1,1 și 1,6 ani = 3 puncte
c) între 1,7 și 2 ani = 4 puncte.
d) între 2,1 și 2,6 ani = 5 puncte.
e) între 2,7 și 3 ani = 1 punct.

2. dosar aflat în așteptare din anul școlar precedent depunerii cererii de înscriere în creșă

Publicitate

3. domiciliul părinților/reprezentanților legali (dovedit prin copie după actul de identitate)
a) domiciliul părinților/reprezentanților legali în Mun. Brașov = 5 puncte pentru fiecare părinte/reprezentant legal.
b) reședința, părintelui/reprezentantului legal în Mun. Brașov = 2 puncte pentru fiecare părinte/ reprezentant legal.
c) domiciliul și reședința părinților/ reprezentanților legali în afara Mun. Brașov = 1 punct pentru fiecare părinte/ reprezentant legal.

4. activitatea părinților/reprezentanților legali
a) pentru fiecare părinte/reprezentant legal care lucrează = 5 puncte
b) pentru fiecare părinte/reprezentant legal care beneficiază de concediu pentru creșterea copilului = 2 puncte
c) pentru fiecare părinte/reprezentant legal care este șomer = 3 puncte
d) pentru fiecare părinte/reprezentant legal care nu lucrează sau nu poate face dovada că lucrează = 1 punct.
e) pentru fiecare părinte/reprezentant legal care urmează o formă de învățământ la zi (adeverință de la unitatea de învățământ unde frecventează cursurile) (dacă este cazul) = 5 puncte,
f) pentru fiecare părinte/reprezentant legal aflat în stare de invaliditate/handicap (conform certificatului de handicap/deciziei de pensionare, pentru handicap grav sau accentuat) = 8 puncte.

5. familie cu mai mulți copii minori aflați în întreținere (se atașează copie după certificatele de naștere ale fiecărui copil) = 2 puncte pentru fiecare copil. Nu se ia în calcul copilul pentru care se depune cererea de înscriere în creșă.

6. familie monoparentală (cu un singur părinte) (se atașează sentința judecătorească pentru încredințarea minorului/certificat de deces/act notarial care să demonstreze că are în întreținere copilul, după caz) = 10 puncte.

7. categoriile vulnerabile, aflate în situații de risc, se vor puncta cu 5 puncte (se atașează ancheta socială/planul de servicii întocmit de D.A.S. Brașov sau Direcția Generală pentru Protecția Copilului, hotărâri judecătorești sau acte medicale, după caz). Sunt categorii vulnerabile, aflate în situații de risc:
a) copilul cu dizabilități/ probleme de dezvoltare psiho-motorii,
b) copilul aflat sub tutela altor persoane pensionate conform legii,
c) copilul aflat în plasament în familie,
d) copilul aflat în situații de risc.

8. părintele/reprezentantul legal are calitatea de angajat al Serviciului Public de Administrare Creșe Brașov = 5 puncte.

9. copil cu frate/soră în creșă = 2 puncte.

10. copil cu frate/soră minor/ă care urmează o formă de învățământ în proximitatea creșei, dar nu mai mult de 1000 m = 2 puncte.

Construcția creșei a început în luna mai a anului 2019 și s-a finalizat în 2021. Au urmat procedurile pentru branșarea clădirii la rețelele de utilități și amenajarea clădirii unde vor fi îngrijiți copiii. Creșa are are un regim de înălțime: Sp+P+E, cu o suprafață construită de 1090,53 mp și o suprafață utilă de 2413,38 mp. Ea conține 6 săli de grupă, 6 dormitoare, bucătărie, spălătorie, călcătorie, săli de primire, cabinet medical, izolator. La etajul 1 va funcționa Serviciul Public Administrare Creșe, care în prezent funcționează la creșa de pe str. Mecanicilor.

Valoarea lucrărilor de construire se ridică la 9 milioane de lei, din care finanțarea nerambursabilă de la Uniunea Europeană reprezintă 98% din cheltuielile eligibile ale proiectului, respectiv 2,8 milioane de lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes