Connect with us
Publicitate

Social

Încep evaluările elevilor claselor a II-a, a IV-a și a VI-a. Peste 16.000 de elevi din Brașov vor susține examenele

Publicat

pe

Emoții pentru elevii de școală generală care vor trece prin probele de evaluare a competențelor fundamentale. La final de an școlar, elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a vor susține aceste examene în toate unitățile de învățământ din țară.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, în Brașov avem 5.662 de elevi de clasa a II-a, 5.177 de clasa a IV-a și 5.472 de clasa a VI-a în cele peste 100 de unități școlare cu personalitate juridică, cu nivelurile primar și gimnazial.

Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a, vor începe mâine, 9 mai cu probele scrise la Limba română și la Limba maternă (pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale).

Evaluările vor continua miercuri, 10 mai cu probele de citit la Limba română și la Limba maternă, joi, 11 mai cu proba scrisă la Matematică și se vor finaliza vineri, 12 mai cu proba la Limba română pentru minoritățile naționale – scris și citit.

Publicitate

În perioada 16 – 18 mai, va fi rândul elevilor de clasa a IV-a să susțină Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a.

În zilele de 24 și 25 mai elevii clasei a VI-a vor susține probele scrise la Limbă și comunicare, respectiv la Matematică și Științe ale naturii în cadrul Evaluării la finalul clasei a VI-a.

Rezultatele acestor evaluări nu se publică și nu sunt trecute în cataloage.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes