Connect with us
Publicitate

Turism

Încasările din HORECA au scăzut cu 40% de revelion, față de aceeași perioadă din 2019. Românii au cheltuit 25,6 milioane de euro în vacanța de anul nou

Publicat

pe

Pandemia își pune în continuare amprenta pe domeniul HORECA. Dacă în anii trecuți revelionul era cea mai profitabilă perioadă din an pentru proprietarii de restaurante, pensiuni și hoteluri, acum încasările au lăsat de dorit, spun reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Publicitate

Doar 121.000 de turiști și-au petrecut vacanța de anul nou într-o destinație din România, cu 32% mai puțin față de aceeași perioadă de dinaintea pandemiei. Românii au cheltuit 25,6 milioane de euro de revelion, cu 40% mai puțin față de aceeași perioadă din 2019.

Specialiștii în turism spun că în continuare turiștii români sunt precauți în ceea ce privește vacanțele, din cauza pandemiei. Față de anii trecuți, rezervările pentru revelion s-au făcut pe ultima sută de metri, iar sejurul a scăzut de la 5 la 3 nopți de cazare. Cei mai mulți turiști și-au petrecut concediul de anul nou la pensiunile din zona rurală, au urmat stațiunile montane, cele balneare și litoralul românesc.

„E important de subliniat faptul că în unitățile de cazare din țară nu au existat limită de capacitate și au fost acceptate persoanele vaccinate sau trecute prin boală, precum și persoanele testate, iar în restaurante singura restricție a fost ca acestea să funcționeze la 50% din capacitate. În anul 2021, lipsa voucherelor de vacanță a dus la creșterea numărului de turiști cazați în structuri neclasificate, care, în unele stațiuni, a ajuns să depășească numărul locurilor în unitățile clasificate. Astfel, jumătate din cei prezenți în stațiunile de pe Valea Prahovei au fost cazați în vile și apartamente neclasificate și au petrecut noaptea de Revelion în aceste structuri, cu mâncare și băutură adusă de acasă sau comandată online”, a declarat Dragoș Răducan, prim-vicepreședinte executiv FPTR.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
2 Comentarii

2 Comments

 1. Barbu Gh.

  4 ianuarie, 2022 at 3:10 pm

  ȘI??
  Să le plângem de milă???
  Nu prea aș vrea. VOI?

 2. Dany

  4 ianuarie, 2022 at 11:30 pm

  Vai saracii patroni
  Dar la angajatii din horeca cum e cu salariu mizer de 1600 net si …h de munca
  Patronu umple desaga la angajat se vaita mereu ca nu are bani
  Faliment placut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes