Connect with us
Publicitate

Eveniment

Încă un urs omorât de mașină în județul Covasna. Al șaselea de la începutul acestui an

Publicat

pe

Un urs în vârstă de aproximativ 2 ani a fost lovit mortal de o mașină la Micloșoara, animalul fiind descoperit în cursul zilei de luni de către autoritățile locale din Baraolt, care au anunțat reprezentanții Gărzii de Mediu și pe cei ai Agenției pentru Protecția Mediului Covasna. Este al șaselea caz înregistrat in județul Covasna de la începutul acestui an.  

„În data de 20 mai am fost informați despre faptul că, pe raza localității Micloșoara, un urs a fost lovit de o mașină. Reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna, APM Covasna, Primăriei orașului Baraolt, fondului cinegetic și medicul veterinar s-au deplasat la fața locului unde au constatat faptul că ursul a fost accidentat mortal. Din dispoziția comisarului Gărzii de Mediu Covasna, cadavrul de urs a fost transportat spre incinerare la o unitate autorizată”, au transmis autoritățile de Mediu, transmite weradio.ro.

Potrivit comisarului-șef al Gărzii de Mediu Covasna, Lucian Cândea, 6 urși au fost uciși accidental pe drumurile din județul Covasna de la începutul acestui an, iar anul trecut s-au înregistrat 18 astfel de cazuri.

Amintim că la începutul săptămânii trecute o ursoaică şi doi dintre cei trei pui ai ei au murit după ce au fost loviţi de un tren în apropierea localităţii Ozun. Puiul care a supraviețuit accidentului a fost capturat şi transportat la un centru de reabilitare a puilor orfani, în judeţul Harghita.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes