Connect with us
Publicitate

Prima pagină

Încă un poliţist de la Penitenciarul Codlea, infectat cu noul coronavirus

Publicat

pe

Administrația Națională a Penitenciarelor anunță că la Penitenciarul Codlea a fost înregistrat un nou caz de coronavirus, anunţă gandul.ro.

Sâmbătă, 1 august, un angajat al Penitenciarului Codlea a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru coronavirus, menţionează sursa citată.

„Poliţistul de penitenciare a exercitat atribuții de serviciu în sectorul medical, cu purtarea echipamentului de protecție. Administraţia locului de deţinerea procedat la informarea Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, ancheta epidemiologică fiind în curs. La nivel administrativ, se menţine aplicarea măsurilor de prevenţie, inclusiv a monitorizării medicale a persoanelor custodiate, până la acest moment nefiind identificată simptomatologie specifică”, transmite ANP.

La mijlocul lunii iulie, mai mulți angajați de la Penitenciarul Codlea, județul Brașov, au fost scoși din serviciu și trimişi la domiciliu, după ce au intrat un contact cu un coleg al lor, polițist, confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

Publicitate

De asemenea, căile de acces şi spaţiile de lucru au fost dezinfectate, urmând să fie aplicate, în continuare, măsurile cu caracter de prevenţie şi recomandările Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov.

Potrivit ANP, polițistul avea atribuții de serviciu în sectorul administrativ și purta echipamentu de protecție. „Poliţistul de penitenciare nu a interacţionat cu persoane private de libertate. Totodată, verificările nu au relevat simptomatologie specifică COVID-19 în rândul persoanelor private de libertate, acestea fiind zilnic monitorizate de către personalul medical”, potrivit ANP.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes