Connect with us
Publicitate

Administrație

Încă un pas în construcţia Aeroportului Braşov. Alte patru obictive din componenţa lui şi-au găsit constructor

Publicitate

Publicat

pe

Încă patru „obiecte” care intră în componența infrastructurii aeroportuare și-au găsit constructor, după ce achiziția lucrărilor de deviere a canalului Beselcin şi de montare a sistemului de protecţie perimetrală la Aeroportul Internaţional Braşov a fost finalizată.

Publicitate

Comisia creată la nivelul Consiliului Județean Brașov pentru realizarea acestei proceduri a evaluat documentațiile depuse de patru ofertanţi unici şi trei asocieri de firme, respectiv EREN CONS, MEVA CONCEPT, IMFALT YOL YAPI SANAYI TICARET AS, MORANI CONSTRUCT, Asocierea CONSAL SRL – RS ACTIV, Asocierea VIAROM CONSTRUCT – Electrogrup şi Asocierea ELDICLAU PREST – HELINICK.

În urma evaluării propunerilor tehnice și financiare ale ofertanților și după aplicarea criteriului de atribuire „Cel mai bun raport calitate/preţ” și a algoritmului de calcul asociat, proiectul investițional „Execuție Deviere canal colector Beselcin cu impact asupra drumului perimetral și de acces la echipamente tehnologice, precum și asupra gardului perimetral și a porților de acces – etapa III AIBG; Execuție Sistem de protecție perimetrală (Sistem de televiziune cu circuit închis pentru gard perimetral și zona tehnică) etapa a III a AIBG” a fost adjudecat de Asocierea SC CONSAL SRL – SC RS ACTIV SRL.

Ofertantul câștigător s-a angajat să realizeze investiția la valoarea de 21.678.422,21 lei fără TVA, în condițiile în care autoritatea contractantă a estimat lucrările la suma de 28.662.641,10 lei fără TVA. Finanţarea va fi asigurată din bugetul local al Judeţului Braşov pe anul 2021.

Publicitate

În cazul în care alți participanți la achiziție nu vor contesta rezultatul, contractul de execuție a lucrărilor urmează să fie semnat după perioada legală de contestații, care se încheie pe 26 aprilie.

Asocierea câștigătoare propune două firme subcontractoare, respectiv SC Brahms International SRL – care urmează să execute 4,84% din lucrările de montare a sistemului de protecție perimetrală, și SC Flash Lighting Services SA – care va implementa 30% din execuția sistemului de protecție perimetrală.

În cadrul acestui contract sunt planificate patru tipuri de lucrări: construirea drumului tehnologic perimetral şi a acceselor la echipamentele de radionavigaţie; construirea împrejmuirilor şi a porţilor; devierea canalului colector Beselcin; montarea sistemului de protecţie perimetrală (sistem de televiziune cu circuit închis pentru gard perimetral şi zona tehnică).

„Aeroportul Internaţional Braşov este cel mai important proiect investiţional al Judeţului Braşov. De aceea, facem toate demersurile pentru ca partea de construcţie a infrastructurii aeroportuare şi cea de operaţionalizare să fie terminate în cel mai scurt timp. Dispunem de fondurile necesare pentru a duce la bun sfârşit lucrările pe care le avem în derulare și pentru a achiziționa toate echipamentele de care avem nevoie pentru operaționalizarea Aeroportului. În bugetul din acest an am prevăzut o sumă-record destinată implementării Aeroportului. Este vorba despre 188.295.000 de lei, din care 30.000.000 de lei sunt alocate de Guvernul României”, afirmă preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes