Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Încă o ursoaică s-a stins la Sanctuarul din Zărnești. Lizzie și-a petrecut ultimii ani în rezervație, după ce aproape toată viața a trăit la o grădină zoologică

Publicat

pe

Mulți dintre urșii care au fost salvați de Asociația Milioane de Prieteni și duși în rezervația de la Zărnești îmbătrânesc, iar în ultimele luni tot mai multe exemplare și-au dat ultima suflare în pădurea din sanctuar. Ursoaica Lizzie, o femelă în vârstă de 33 de ani a încetat din viață și se alătură celorlalți blănoși care au ajuns în Raiul urșilor.

Publicitate

„Cu inima grea ne despărțim astăzi de încă un suflet drag! Lizzie, frumoasa ursoaică din Oradea, a plecat în Ursa Mare, în liniște, la umbra unui copac. După 29 de ani de captivitate la Grădina Zoologică, în 2018 a pășit pentru prima dată în pădurea ursuleților fericiți de la Libearty. În fiecare dimineață ne saluta de lângă copaci, întinzând boticul ei lung către noi, apoi pleca la plimbare, liniștită, în pădure. De acum este alături de ceilalți urși atât de dragi nouă și ne va saluta de acolo, din Raiul urșilor. Drum lin Lizzie!”, au scris pe pagina de facebook reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni.

Pe Lizzie a chemat-o Pamela timp de aproape 30 de ani. În tot acest timp, a locuit la grădina zoologică din Oradea unde, în ultima perioadă, locuia într-o cușcă mică, întunecată și mizerabilă. Puii ei, ajunși urși maturi, începuseră să o bată și, de frică să nu fie rănită grav, îngrijitorii au mutat-o din țarcul în care își petrecuse cea mai mare parte din viață. Pentru că biata ursoaică suferea groaznic din cauza lipsei de spațiu, au decis să ne solicite ajutorul. Astfel, ursoaica-bunicuță de la zoo Oradea a ajuns în Sanctuarul Libearty.

La misiunea de salvare a participat și Lizzie Daly, biolog și colaborator BBC, care a realizat și un reportaj despre acest subiect, iar reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni au ales să o rebotezăm pe Pamela, cu numele jurnalistei. Lizzie a primit un nou nume și șansa la o nouă viață, în libertate. Odată cu moartea ursoaicei, în sanctuarul de la Zărnești mai trăiesc acum 118 exemplare.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes