Connect with us
Publicitate

Eveniment

Încă doi urşi au fost omorâţi de maşini în judeţul Covasna, la Chiciş şi Malnaş Băi

Publicat

pe

Cadavrele a doi urși, o femelă în vârstă de aproximativ 10 ani și un pui de aproape 3 ani, au fost descoperite miercuri, la distanță de câteva ore, în localitățile Chichiș și Malnaș Băi, ambele animale fiind ucise accidental, potrivit medicilor veterinari chemați la fața locului.

Publicitate

Potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu Covasna, puiul de urs a fost descoperit pe DN 11, în afara comunei Chichiș, iar femela a fost lovită mortal de un tren, fiind descoperită pe malul stâng al râului Olt, în afara localității Malnaș-Băi. Ambele exemplare au fost transportate pentru incinerare la o unitate autorizată.

„În data de 18.10.2023, ca urmare a unui apel telefonic din partea IPJ Covasna, prin care ni s-a adus la cunoștiință faptul că pe DN 11, în extravilanul loc. Chichiș se află cadavrul unui urs, reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna, IPJ Covasna, APM Covasna, primăriei comunei Chichiș, medicul veterinar și reprezentantul fondului cinegetic s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că exemplarul de urs a fost omorât accidental (accident rutier).

În data de 18.10.2023, ora 16:30, în urma unui alt apel telefonic din partea AV Pro Silva, prin care ni s-a adus la cunoștiință faptul că în extravilanul loc. Malnaș Băi, pe malul stâng al râului Olt, se află cadavrul unui urs, reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna, IPJ Covasna, APM Covasna, primăriei comunei Malnaș, medicul veterinar și reprezentantul fondului cinegetic s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că exemplarul de urs a fost omorât accidental (accident feroviar).

Publicitate

Din dispoziția comisarului Gărzii de Mediu Covasna cele două exemplare de urs au fost transportate spre incinerare la o unitate autorizată.”, a transmis Garda de Mediu Covasna.

Numărul urșilor accidentați mortal, fie de tren, fie pe șoselele din Covasna, s-a triplat față de anul trecut. Comisarul-șef al Gărzii de Mediu Covasna, Lucian Cândea, a precizat că de la începutul acestui an cadavrele a 15 urși au fost descoperite în mai multe localități covăsnene, în vreme ce anul trecut au fost semnalate 5 astfel de accidente, transmite weradio.ro.

Prezența urșilor este tot mai des semnalată și în localități. Amintim că la mijlocul lunii trecute, Comitetul de intervenție al municipiului a luat decizia de a împușca un urs care a intrat atât în Sfântu Gheorghe, cât și în localitatea aparținătoare Chilieni, unde a omorât o capră, fiind al doilea urs recoltat în acest an la Sfântu Gheorghe.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes