Connect with us
Publicitate

Social

În ultimii doi ani, Spitalul Județean Brașov a derulat investiţii de aproximativ 100 de milioane de lei

Redactia

Publicat

pe

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov a făcut, în ultimii doi ani, investiţii de aproximativ 60 de milioane de lei pentru reabilitarea unor spaţii şi pentru achiziţionarea de aparatură medicală, la care se adaugă alte peste 7 milioane de euro, fonduri europene, atrase în cursul acestui an, pentru dotări, a anunţat, miercuri, conducerea instituţiei.

Conform unui raport privind investiţiile la SCJU Braşov, care vizează perioada 1 octombrie 2018 – 30 octombrie 2020, valoarea totală a investiţiilor – atât din fonduri proprii, de la Consiliul Judeţean, precum şi de la Ministerul Sănătăţii, este de aproximativ 70 de milioane de lei.

Cea mai mare parte a fondurilor – peste 50 de milioane de lei, provin de la bugetul judeţean, de la Ministerul Sănătăţii s-au primit 3,3 milioane de lei, iar din veniturile proprii – 44.000 de lei.

Publicitate

Din aceste sume, în cursul anului a fost ridicat Spitalul Modular ATI pentru pacienţii COVID-19, unitate funcţională din luna septembrie, şi au început lucrările la construirea noii Unităţi de Primiri Urgenţe, care vor fi finalizate la începutul anului viitor. Totodată, a fost reabilitat Pavilionul central al Spitalului Judeţean şi a fost extinsă arhiva la Staţionarul Central. Lucrări de modernizare au mai avut loc şi la pavilioanele Tractorul şi Astra.

Aceeaşi sursă mai arată că la aceste investiţii s-au adăugat fonduri europene în valoare de peste 10,5 milioane de lei, pentru dotarea cu echipamente a Ambulatoriului de specialitate. Pentru construirea UPU s-a încheiat un contract în valoare de 1,5 milioane de euro cu Banca Mondială, iar pentru dotarea unităţii s-a obţinut suma de 1,5 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional.

Publicitate

Tot din fonduri europene, în valoare de peste 14,5 milioane de lei, a fost dotat şi vor fi asigurate consumabilele la Spitalul Modular ATI pentru pacienţii cu COVID-19.

În documentul făcut public de conducerea SCJU Braşov este menţionat faptul că, faţă de perioada octombrie 2018 – octombrie 2020, în cincinalul 2014-2018, investiţiile în unitatea spitalicească publică, cea mai mare din judeţ, au fost de aproximativ 13 milioane de lei.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Social

Raed Arafat: „Oamenii să nu creadă că dacă județele au ajuns pe verde nu mai trebuie să se vaccineze”

Redactia

Publicat

pe

Șeful DSU Raed Arafat a spus marți seara că România a ajuns la cel mai mic număr de pacienți la ATI din decembrie 2020 și că toate județele sunt în scenariul verde. El atrage însă atenția că acest lucru nu înseamnă că oamenii nu mai trebuie să se vaccineze.

„Astăzi avem semnale bune: vedem și numărul de cazuri de la ATI, sunt 919 cazuri. Din 1 decembrie 2020 până acum n-am atins această cifră. E un semn foarte bun de scădere a presiunii pe sistemul sanitar, pe care colegii spun că o simt deja”, a spus Raed Arafat.

Publicitate

Acesta a explicat că și procentul de pozitivare la testele făcute a ajuns la 3,19%, în condițiile în care în trecut se înregistrau procente chiar și de 25 sau 26%.

„Ieri aveam două județe în scenariul galben, astăzi au scăzut și nu avem nicio creștere de incidență în ultimele 24 de ore. Să vedem cum evoluează pentru că au început școlile, oamenii s-a întors la lucru, cei care au fost în vacanță s-au întors în țară, deci normal că mișcarea e mai mare, vremea e frumoasă, lumea iese, vedem cum evoluează, noi sperăm să ținem sub control chiar dacă vor fi anumite creșteri”, a mai spus șeful DSU, la Digi 24.

Publicitate

În opinia lui, vaccinarea este cel mai important act pentru a menține această situație și pentru a ajunge „la mai bine”.

Raed Arafat susține că unul dintre cele mai mari riscuri ale acestei perioade este renunțarea la vaccinare, ce s-ar putea petrece în momentul în care oamenii se relaxează, văzând că toate județele din țară au ajuns în scenariul verde.

„Riscul cel mai important: când vedem acest lucru, unii să spună gata, am scăpat, de ce să mă mai vaccinez. Aceste date nu trebuie să lase oamenii să creadă că dacă au ajuns toate județele pe verde gata nu mai e nevoie să ne vaccinăm, pentru că ne întoarcem unde am fost, la galben și la roșu”, a precizat secretarul de stat.

Publicitate
Citește mai mult

Social

Vreme rea până la finalul săptămânii – Ploi torențiale, vijelii și grindină

Redactia

Publicat

pe

Vremea se schimbă în toată țara, iar meteorologii anunţă că, începând de miercuri după-amiază şi până vineri seară, vor fi ploi, descărcări electrice şi vijelii.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o informare de instabilitate atmosferică în toată țara, de miercuri, ora 16.00, până vineri, ora 21.00. În Banat, Crișana și sud-vestul Olteniei va fi Cod galben de vijelii, scrie Mediafax.

Publicitate

Informarea de instabilitate atmosferică va fi în vigoare de miercuri, ora 16.00, până vineri, ora 21.00.

Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, la început în sud-vestul și vestul țării, apoi și în celelalte regiuni. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

Publicitate

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…30 l/mp.

Alerta Cod galben a fost emisă pentru intervalul miercuri ora 16.00 – joi ora 10.00.

În Banat, Crișana, precum și în sud-vestul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.

Publicitate
Citește mai mult

Social

Incidența scade la 1,27 în Brașov – Situația pe localități

Avatar

Publicat

pe

Incidența la nivel județean a ajuns la 1,03 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Brașov rata de infectare a scăzut din nou. Miercuri, 12 mai, incidența la nivelul municipiului este de 1,27, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Brașov.

În prezent, cea mai mare rată de incidență este în comuna Fundata, și anume 2,72 la mie.

Publicitate

În ceea ce privește rata de incidență cumulată în localitățile din județul Brașov este următoarea:

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>