Connect with us
Publicitate

Social

În ultimii doi ani, Spitalul Județean Brașov a derulat investiţii de aproximativ 100 de milioane de lei

Publicat

pe

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov a făcut, în ultimii doi ani, investiţii de aproximativ 60 de milioane de lei pentru reabilitarea unor spaţii şi pentru achiziţionarea de aparatură medicală, la care se adaugă alte peste 7 milioane de euro, fonduri europene, atrase în cursul acestui an, pentru dotări, a anunţat, miercuri, conducerea instituţiei.

Publicitate

Conform unui raport privind investiţiile la SCJU Braşov, care vizează perioada 1 octombrie 2018 – 30 octombrie 2020, valoarea totală a investiţiilor – atât din fonduri proprii, de la Consiliul Judeţean, precum şi de la Ministerul Sănătăţii, este de aproximativ 70 de milioane de lei.

Cea mai mare parte a fondurilor – peste 50 de milioane de lei, provin de la bugetul judeţean, de la Ministerul Sănătăţii s-au primit 3,3 milioane de lei, iar din veniturile proprii – 44.000 de lei.

Din aceste sume, în cursul anului a fost ridicat Spitalul Modular ATI pentru pacienţii COVID-19, unitate funcţională din luna septembrie, şi au început lucrările la construirea noii Unităţi de Primiri Urgenţe, care vor fi finalizate la începutul anului viitor. Totodată, a fost reabilitat Pavilionul central al Spitalului Judeţean şi a fost extinsă arhiva la Staţionarul Central. Lucrări de modernizare au mai avut loc şi la pavilioanele Tractorul şi Astra.

Publicitate

Aceeaşi sursă mai arată că la aceste investiţii s-au adăugat fonduri europene în valoare de peste 10,5 milioane de lei, pentru dotarea cu echipamente a Ambulatoriului de specialitate. Pentru construirea UPU s-a încheiat un contract în valoare de 1,5 milioane de euro cu Banca Mondială, iar pentru dotarea unităţii s-a obţinut suma de 1,5 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional.

Tot din fonduri europene, în valoare de peste 14,5 milioane de lei, a fost dotat şi vor fi asigurate consumabilele la Spitalul Modular ATI pentru pacienţii cu COVID-19.

În documentul făcut public de conducerea SCJU Braşov este menţionat faptul că, faţă de perioada octombrie 2018 – octombrie 2020, în cincinalul 2014-2018, investiţiile în unitatea spitalicească publică, cea mai mare din judeţ, au fost de aproximativ 13 milioane de lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes