Connect with us
Publicitate

Social

În ultimele 48 ore Brașovul nu a înregistrat niciun deces cauzat de COVID-19, iar 50 de brașoveni au fost declarați vindecați

Publicat

pe

Instituția Prefectului informează că, potrivit datelor centralizate astăzi, 09.08.2020, de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezintă astfel:

Publicitate

■ 2.271 pacienți declarați vindecați (2.221 la 07.08.2020)
■ 427 pacienți internați în spitale
■ 503 persoane cu test pozitiv aflate la domicilii, care au consimțit să se izoleze
■ 750 persoane aflate în carantină la domiciliu
■ 0 persoane aflate în carantină instituționalizată
■ 124 persoane decedate (124 la 07.08.2020)

► Amintim că este în vigoare Hotărârea nr.18/29.07.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, privind noi măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare. Astfel, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în piețele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, precum și în spațiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiționale, bâlciuri etc. de pe teritoriul județului Brașov. De asemenea, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiții de aglomerare de persoane, pe raza județului Brașov, desfășurate atât în interior, cât și în exterior, precum și pe toate arterele pietonale intens frecventate și în alte zone aglomerate.

►Prefectul județului Brașov face apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte cu rigurozitate normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu noul coronavirus.
Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19 în județul Brașov, solicităm cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri care sunt necesare pentru a proteja sănătatea tuturor.

Publicitate

► La linia telefonică TelVerde 0800 800 165 cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes