Connect with us
Publicitate

Social

În trenul Braşov – Budapesta, fără măşti de protecţie şi cu pasageri înghesuiţi în compartimente

Publicat

pe

Nu doar pe terase, la plajă sau în magazine nu se respectă regulile de prevenire a infectării cu noul coronavirus. Potrivit celor de la ebihoreanul.ro, în noaptea de duminică spre luni, cei care au ales să se deplaseze cu trenul pe ruta Braşov – Budapesta au avut de îndurat un adevărat coşmar din pricina celor care nu respectau regulile, dar şi din cauza celor de la CFR care au ales să vândă toate biletele, oamenii călătorind efectiv înghesuiţi în copartimente. Totul, fără ca „nașii” să le atragă măcar atenţia celor care încălcau aceste reguli.

Dar iată ce scrie ebihoreanul.ro, despre cele petrecute în trenul cu pricina:

„trenul de noapte a pornit duminică la 19.07 din Braşov, iar pe parcursul călătoriei, mai bine de 12 ore, s-a oprit în 13 staţii, între care şi Oradea. Încă de la pornire, vagoanele erau pline de călători. În ultimul, majoritatea compartimentelor erau încărcate la maximum, adică cu şase călători, aceştia neputând, chiar şi dacă ar fi vrut, să respecte o distanţă de siguranță de minim 1.5 metri.

Printre călători s-a aflat şi reporterul BIHOREANULUI, care a călătorit în compartiment la clasa 2 cu încă cinci persoane, una dintre ele acceptând să poarte mască abia după insistențele vecinilor. Alţi pasageri purtau masca sub nas sau sub bărbie, iar după câteva ore au şi renunţat la ea, comportament adoptat şi de <<naşi>>.

Publicitate

Pentru că regulile nu erau respectate, un tânăr a preferat să călătorească de la Braşov până în Cluj stând în picioare pe culoar, pentru că în compartiment nu se simţea în siguranţă. <<Când am văzut că nimeni nu respectă o simplă regulă, am preferat să ies. Aici măcar mai circulă aerul>>, a spus băiatul.

În 15 iulie, CFR a transmis un comunicat de presă prin care anunţa că, pentru a verifica dacă regulile autorităţilor sunt respectate de călători, trenurile vor fi controlate de poliţişti de la Transporturi. Însă, pe drumul de 10 ore de la Braşov la Oradea, niciun poliţist nu a urcat în tren.

Întrebat de BIHOREANUL de ce nu suplimentează CFR garnitura pentru ca pasagerii să aibă mai mult spațiu în compartimente, Mihai Nedelcu, de la biroul de presă al CFR, a spus că de la 1 iulie s-a decis ca toate locurile din tren să fie puse în vânzare. <<Rutele care au foarte mulţi călători sunt suplimentate, însă CFR poate oferi bilete pentru toate locurile dintr-un compartiment>>, a explicat acesta.

Chestionat și pe tema nepurtării măştii, Nedelcu a declarat că deși <<purtarea măştii este obligatorie>>, de fapt <<controlorii nu le pot impune călătorilor să le poarte, doar să-i avertizeze. Nu ştiu de ce ei nu o purtau corect, ar fi trebuit să o facă>>. Cât despre lipsa poliţiştilor, nici aceasta nu a fost justificată.

Nedelcu a mai subliniat și că trenul aparţine și este întreținut de MAV Start – Căile Ferate de Stat din Ungaria, tot o firmă de stat”

foto: ebihoreanul.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes