Connect with us
Publicitate

Social

În trei localităţi din judeţ, dar şi într-un liceu din Braşov de azi se face şcoala doar on-line

Publicat

pe

Publicitate

În ședința de astăzi, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a suspendat, pentru 14 zile, activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice la Colegiul Național Aprily Lajos din Brașov și în unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza localităților Victoria, Mândra și Sânpetru.

Hotărârea a fost luată, în cazul Colegiului Național Aprily Jajos, datorită depistării a trei cazuri de infectare cu SARS-CoV2 iar în cazul unităților școlare de pe raza celor trei localități, datorită depășirii limitei de trei la mia de locuitori a incidenței cumulative a cazurilor de infectare. Această măsură presupune trecerea în scenariul roșu – cursuri exclusiv online – pentru toți elevii și profesorii din aceste unități școlare.

Măsura vizează, pe lângă Colegiul Național Aprily Jajos, încă 10 unități școlare și un club al elevilor de pe raza celor trei localități, cu un număr de 2.497 de elevi și 129 de cadre didactice, a căror activitate ce presupune prezența fizică se suspendă pentru 14 zile calendaristice, începând cu data de 12.10.2020.

Având în vedere faptul că Grădinița cu Program Normal ‘Aprily Lajos’ Brașov funcționează într-o altă clădire, activitatea în această unitate continuă după scenariul galben.

Publicitate

Cu această nouă măsură, numărul unităților școlare a căror activitate a trecut în scenariul roșu a ajuns, în județul Brașov, la 24, cu impact asupra a 6.920 de elevi și 346 de cadre didactice.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Radu

    12 octombrie, 2020 at 4:19 pm

    Intrebare…daca suntem peste 1,5 la mie rata de infectare, de ce nu se aplica restricțiile stabilite?in brasov funcționează în continuare restaurantele,cazinourile,cinematografele,etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes