Connect with us
Publicitate

Sport

În sfarşit, la poalele Tâmpei vor flutura din nou steaguri galben-negre cu sigla FC Braşov

Publicat

pe

Consiliul Local Braşov a aprobat, joi, participarea ca asociat în cadrul Asociaţiei Scotch Club, care ar urma să devină, pe viitor, Asociaţia FC Braşov.

Primarul Allen Coliban a venit în faţa consilierilor cu acest proiect după ce, în urmă cu o săptămână, consilierii au respins proiectul ce privea aderarea municipiului la Asociaţia Clubul Sportiv „Steagul Roşu” Braşov, iar denumirea Asociaţia Sportivă Fotbal Club Braşov nu a putut fi înscrisă la Ministerul Justiţiei.

Conform proiectului, aprobat cu voturile majorităţii USR-PNL din CL Braşov (21 voturi „pentru” şi 4 „împotrivă”, ale consilierilor PSD), municipalitatea braşoveană va fi asociată, pentru început, în Scotch Club alături de Serviciul Local de Termoficare, din subordinea CL Braşov şi de Direcţia Infrastructură Sportivă din Primărie.

În cadrul şedinţei, primarul Allen Coliban a explicat noul club se va numi „FC Brașov – Steagu Renaște” dar că această denumire va fi doar temporară, până când Primăria va putea pune marca „FC Braşov”. De asemenea, el a spus că, fiind o asociaţie relativ recent înfiinţată, în 2019, aceasta nu a avut nici activitate, şi nici datorii.

Publicitate

Odată cu noii acţionari, va fi modificat statutul asociaţiei, astfel încât aceasta va avea o singură secţie, cea de fotbal.

La rândul său, viceprimarul Sebastian Rusu a reiterat dorinţa ca FC Braşov să reînvie în liga a 2-a. Asta dacă în weekend Corona promovează iar noul club profită de această promovare şi duce mai departe FC Braşov în liga a 2-a. Acesta a anunţat intenţia Consiliului Judeţean de a intra în parteneriat în viitorul club: „Le mulţumesc celor de la Corona fotbal (…) să putem beneficia de munca lor şi locul pe care l-am putea obţine în Liga a doua. Ne dorim acest lucru şi ne dorim să avem ca parteneri mediul de afaceri. Am vorbit cu domnul preşedinte Veştea şi şi-a manifestat intenţia de a deveni partener în acest demers”.

Conform lui Rusu, termenul de depunere a actelor la FRF pentru înfiinţarea noului club este 28 iunie, iar noua asociaţie „îndeplineşte condiţiile” şi inclusiv, potrivit FRF, „ar fi cea mai bună variantă să existe fotbal de calitate la Braşov”.

Cu acelaşi prilej, CL Braşov şi-a desemnat reprezentanţii în viitoarea Asociaţie, aceştia fiind un consilier de la USR, respectiv Ioan Corbu şi, respectiv, unul de la PNL, Sebastian Bădulescu. Primarul Allen Coliban va avea, de asemenea, un reprezentant, acesta urmând să fie desemnat ulterior.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes