Connect with us
Publicitate

Util

În şapte şcoli din Braşov se va aplica proiectul pilot de testare standardizată

Publicitate

Publicat

pe

Ministerul Educației a stabilit deja unitățile școlare în care va fi pilotată testarea standardizată.

Publicitate

În Brașov, aceasta va avea loc în Liceul „Andrei Mureșanu”, Școala Gimnazială nr. 9 „Nicolae Orghidan” Brașov, Școala Gimnazială Ghimbav, Colegiul Național „Doamna Stanca” Făgăraș, Școala Gimnazială Cața, Școala Gimnazială Sânpetru, Liceul „Sextil Pușcariu” Bran.

Testarea se va face până la finalul anului școlar 2021-2022, pentru elevii tuturor claselor, mai puțin cele din anii terminali, respectiv I-VII și IX-XI, transmite Radio România Braşov FM.

Astfel, elevii din clasele I – VII vor susține test la română și matematică. Pentru elevii claselor a IX-a – a XI-a, limba română și disciplina care se susține la examenul de bacalaureat, ca probă obligatorie a profilului, matematică sau istorie.

Publicitate

Testele sunt 100% digitalizate, susțin oficiali din Ministerul Educației și au ca scop să stabilească nivelul de competențe ale elevilor la finalul anului școlar.

În vederea pilotării evaluării standardizate, Ministerul Educației încheie un protocol de colaborare cu titlu gratuit cu o companie, fără a o numi, însă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes