Connect with us
Publicitate

Eveniment

În pragul sezonului de schi, în Poiana Braşov se desfiinţează substaţia de ambulanţă

Publicat

pe

Poiana Brașov rămâne fără substația de Ambulanță, chiar în pragul sezonului de schi.

Publicitate

Ambulanţierii braşoveni au aflat aseară că microstaţiei din Poiană îi va fi suspendată activitatea pe o perioadă nedeterminată.

Asta înseamnă că echipajele medicale vor ajunge mai târziu la situațiile de urgență din stațiune, spune președintele grupei sindicale Solidaritatea Județeană SAJ Brașov, Georgiana Loredana Toflea.

„Dacă stăm să ne gândim la un număr mediu de intervenții pe zi, undeva la 15 – 20 de intervenții, da, noi suntem ajutați pe partea de Poiana Brașov și de colegii de la SMURD. SMURD-ul are în Poiana Brașov două echipaje de prim ajutor și noi o ambulanță cu asistent și ambulanțier. În urmă cu câțiva ani aveam gardă permanentă în perioadele de vârf de sezon, de sărbători, inclusiv cu medic. Asta va prelungi timpii de intervenție la caz, pentru că, știți și dumneavoastră, drumul de acces către Poiana Brașov, în perioadele de sezon este destul de aglomerat, este sinuos, cu curbe. Se prelungesc timpii, timpii de așteptare, timpii de intervenție la caz”, s spus Georgiana Loredana Toflea, conform Radio România Braşov FM.

Publicitate

Motivul închiderii este necunoscut, dar se vechiulează că întreţinerea substaţiei are costuri destul de ridicate.

Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Braşov nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes