Connect with us
Publicitate

Administrație

În Poiana Braşov se va schia până de Paşte

Publicat

pe

Publicitate

Având în vedere condițiile meteo din ultimele zile, ninsoarea, dar mai ales temperaturile negative, care au permis pornirea instalațiilor de producere a zăpezii artificiale, Primăria Brașov a luat decizia de prelungire a sezonului de schi și în luna aprilie. În acest sens, municipalitatea a semnat prelungirea convenției cu Ana Teleferic pentru utilizarea în comun a transportului pe cablu până în 30 aprilie. În prima etapă, sezonul se prelungește până în data de 17 aprilie, iar dacă starea pârtiilor va fi în condiții optime, sezonul va fi prelungit până la sfârșitul lunii viitoare.

„Vești bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Datorită condițiilor meteo din ultima perioadă, care ne-au permis ca în ultimele 36 de ore să producem zăpadă artificială, la care s-a adăugat și ninsoarea, sezonul de schi va fi prelungit cel puțin până în 17 aprilie. Dacă însă condițiile meteo o vor permite, se va schia în Poiana Brașov până la sfârșitul lunii aprilie. De ieri dimineață, de la ora 6.00, toate tunurile și lăncile funcționează în continuu, iar în partea inferioară încercăm să înzăpezim pârtia Sulinar – canalul, cu ieșire în Subteleferic, și Drumul Roșu, cu ieșire tot în Subteleferic, astfel încât să se poată coborî până în Poiană. Deocamdată, se schiază doar în partea superioară, iar stratul de zăpadă bătută de pe pârtii a ajuns la 25 cm. Conform prognozei meteo, vom putea produce zăpadă până mâine dimineață, astfel că stratul de zăpadă va fi consistent”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Brașov.

Se schiază în condiții bune, deși mai sunt și rafale de vânt, în zona superioară a masivului, pe pârtiile: Kanzel, Doamnei, Ruia, Lupului, Drumul Roșu, cu ieșire la telescaunul Ruia.

Tarifele de transport pe cablu, atât în timpul săptămânii, cât și în weekend, sunt reduse. A scăzut numărul de puncte consumate pe următoarele instalații de transport pe cablu: telecabina Capra Neagră și telegondola (de la 6 la 5 puncte), telecabina Kanzel (de la 5 la 4 puncte), telescaunul Ruia (de la 4 la 3 puncte).

Publicitate

Având în vedere că prelungirea sezonului până la sfârșitul lunii aprilie depinde de condițiile meteo, îi rugăm pe iubitorii sporturilor de iarnă să își achiziționeze ski-pass-urile adaptate acestei perioade, astfel încât să își poată consuma punctele cumpărate. Conform discuțiilor cu operatorul sistemului de transport pe cablu, în această perioadă va fi suspendată comercializare ski-pass-urilor cu valorile cele mai mari, respectiv cele de 240 de puncte si cele de 10 zile.

Instalațiile de transport pe cablu care funcționează în timpul săptămânii sunt telegondola, telescaunul Ruia și teleschiul Ruia.

Programul de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu este până la ora 16:00 pentru ultima urcare cu telegondola, iar telescaunul Ruia va funcționa până la 15:45.

Puteți afla date despre starea pârtiilor și instalațiile care funcționează pe https://starepartii.brasovcity.ro/ro/acasa/.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes