Connect with us
Publicitate

Economic

În pofida pandemiei, Brașovenii de la Dacia Plant au reușit să-și crească afacerile cu 20% în 2020 și au ajuns la venituri de 40 milioane de lei

Publicat

pe

Producătorul de medicamente Dacia Plant, un business înfiinţat în 2002, specializat în producţia de suplimente alimentare şi ceaiuri, a ajuns la 40,3 mil. lei afaceri în 2020, în creştere cu 20% faţă de anul anterior, conform datelor prezentate de Ziarul Financiar.

Profitul companiei s-a majorat de mai bine de trei ori anul trecut, până la 6,2 mil. lei, iar în total în cadrul Dacia Plant lucrează 166 de oameni, nivelul angajaţilor fiind constant în ultimii cinci ani. Anul trecut a fost cel mai bun pentru Dacia Plant, în contextul în care, pe fondul pandemiei, oamenii s-au îndreptat inclusiv spre suplimente alimentare. Pe baza informaţiilor apărute în spaţiul public privind anumite vitamine care ar creşte rezistenţa organismului în faţa infectării cu COVID-19, pacienţii au căutat aceste produse în farmacii.

În plus, produsele Dacia Plant au preţuri mai reduse faţă de brandurile internaţionale aduse de companiile farma pe piaţa locală. De asemenea, compania foloseşte mai multe canale de distribuţie, având pondere semnificativă inclusiv pe rafturile hipermarketurilor alimentare.

De exemplu, într-un supermarket din Capitală, cel mai mare spaţiu de pe raftul de suplimente alimentare este ocupat de Dacia Plant, din analiza ZF. Compania are mai multe branduri, de la pastile pentru memorie, la vitamina C, dar şi produse din gama Dacoderm a companiei, unguente pentru diverse afecţiuni.

Publicitate

La debutul crizei sanitare generată de pandemia de COVID-19, Dacia Plant a pus pe piaţă un gel de igienizare a mâinilor cu 70% alcool, fabricat în România, având o capacitate de producţie lunară de 55.000 de flacoane.

Mai mulţi producători români au început să fabrice geluri igienizante pentru mâini, în contextul lipsei din farmacii şi din retailul alimentar a acestor produse în primele luni ale pandemiei -martie – aprilie.

Din cele mai recente date, portofoliul Dacia Plant include 292 de produse, de la siropuri la ceaiuri, creme terapeutice, dar şi produse din gama de mâncare – dulceţuri, sucuri.

Compania vrea să dezvolte categoria de food şi să includă încă două categorii de produse în portofoliu, dar şi să pună un mai mare accent pe producţia locală.

Dacia Plant are o fabrică la Braşov şi a fost înfiinţată în urmă cu 19 ani, fiind unul dintre cei mai mari producători de suplimente de pe piaţa locală. Businessul este deţinut de Călin Ianţa şi Radu Ionescu.

Pe piaţa locală de suplimente alimentare activează jucători precum Secom, Alevia, Dacia Plant, Hofigal, Phenalex, Viva Natura, dar şi giganţi internaţionali precum compania americană Herbalife sau cehii de la Walmarkt.

Piaţa suplimentelor alimentare, estimată de specialişti la 350 mil. euro anual, este unul dintre cele mai efervescente segmente din piaţa farmaceutică, având o creştere constantă de la an la an.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes