Connect with us
Publicitate

Eveniment

În plină zi, lupii au atacat o stână din Covasna. Au omorât două oi și doi miei

Publicat

pe

După ce ursul și-a făcut apariția de mai multe ori în gospodăriile, dar și la stânele din Micfalău, teama locuitorilor a fost amplificată și de lupi. Recent, animalele sălbatice au intrat într-o stână din apropierea satului și au omorât două oi și doi miei, chiar pe timp de zi. Primarul din comună spune că problema lupilor va deveni din ce în ce mai accentuată în următoarea perioadă. 

Atacurile urșilor s-au mai rărit, spune Demeter Ferenc. Asta pentru că au început să își găsească hrană și în pădure. Animalele domestice sunt însă în continuare în pericol, mai ales din cauza lupilor.

„Au început să apară căpșunele, ciupercile și deja se simte că nu prea mai intră în comună ursul, deși mai vedem urme în jurul satului. Acum doar se plimbă dintr-un loc în altul. Și în livezi e mai mare mișcarea, pentru că așteaptă să crească merele. În schimb, am avut un atac de lupi, ziua, la o stână. Cred că vor fi din ce în ce mai multe probleme și cu lupii. Asta e în extravilan și oamenii nu prea simt încă. Sunt ciobani care imediat nu mai au câini. Lupii îi ucid și îi mănâncă. Am avut un atac de lupi, săptămâna trecută, la o stână, unde a ucis două oi și doi miei. A fost pe timp de zi, deci oamenii erau acolo, cu zgomot, cu câini și totuși s-a întâmplat. Gardurile electrice nu ajută în cazul de față. Vrem să arătăm că sunt probleme și cu lupii, poate Asociația de Vânătoare primește o cotă și pentru ei. Experții spun că ajungem în situația în care pentru fauna animalelor sălbatice lupul devine din ce în ce mai periculos. Imediat nu vom mai avea căprioare și cerbi”, a spus primarul din Micfalău, potrivit covasnamedia.ro.

Reprezentanții Agenției de Protecție a Mediului (APM) Covasna spun că momentan sunt puține cazuri în care lupii au intrat la stâne, iar problema principală rămâne în continuare ursul.

Publicitate

„Au fost două atacuri de lupi în acest an, dar cazuri izolate. Cu lupii nu prea avem probleme, cu urșii avem, peste tot”, ne-a spus directorul instituției, Gheorghe Neagu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes