Connect with us
Publicitate

Economic

În perioada izolării românii au căutat cu 83% mai mult pe Google: „case de vânzare”

Publicat

pe

Publicitate

În perioada de izolare preferințele locative ale românilor par să se fi schimbat, interesul acestora pentru achiziția de case crescând semnificativ.

„Am observat în ultimele luni o nouă tendinţă în materie de preferinţe imobiliare, respectiv un interes crescut al românilor pentru achiziţia de case, creat pe fondul perioadei de izolare socială. Pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi, dezvoltatorii imobiliari trebuie să-şi aducă proiectele în atenţia posibililor cumpărători prin diverse metode, cea mai potrivită în acest context fiind promovarea online”, a declarat Paul Smarandache, managing partner Google Search Ads.

Așadar, se pare că, expresia  „case de vânzare” a cunoscut o creştere de 83% în iunie 2020, comparativ cu iulie 2019, de la 14.800 la 27.000 de căutări pe Google. Cele mai multe accesări au fost în București(cca. 30%),  care se alfă la o distanță foarte mare de Timișoara, Brașov, Cluj și Constanța, care au între 3,5 și 4,4% căutări.

Cele mai căutate tipuri de case sunt casele normale, însă se observă și o ușoară creștere și pentru casele de tip pasiv sau smart.

Publicitate

Conform mediafax.ro, căutările de apartamente au cunoscut și ele creşteri, însă la un nivel mai scăzut faţă de cele de case. Expresiile „apartamente de vânzare” şi „apartamente Bucureşti” au cunoscut o creştere de circa 30% în iunie 2020, faţă de aprilie 2020 – care a fost cea mai slabă lună din această perspectivă. În ceea ce ţine de tipul de apartament, topul preferinţelor nu a suferit modificări, „apartamente de 2 camere” aflându-se în continuare cea mai căutată expresie, aproape dublu faţă de „apartamente 3 camere” şi de opt ori mai accesată decât „apartamente 4 camere”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes