Cultural
În minivacanța de Rusalii, brașovenii și turiștii sunt așteptați în staul Cobor la festivalul „Cobor între stejari”. Evenimentul va avea loc pe 3 și 4 iunie

Turiștii care vor ajunge la munte în minivacanța de Rusalii se vor putea distra pe cinste la festivalul „Cobor între stejari”, eveniment care va avea loc pe 3 și 4 iunie, la Ferma de Biodiversitate Cobor din satul transilvănean Cobor, în județul Brașov.
Evenimentul cuprinde tururi ghidate și drumeții, povești despre stejari, dar și concerte sau momente artistice susținute de Mădălina Pavăl & Orchestra, Simion Bogdan Mihai și Lăutarii de Mătase, Radu Croitoru, cunoscut și ca VlogOncello, 4Tune Quartet. Biletele sunt disponibile pe iabilet.ro.
Aflat la prima ediție, „Cobor între stejari” este un festival organizat de Fundația Conservation Carpathia, cu sprijinul OAK Foundation, și își propune să pună în valoare pajiștile cu stejari seculari din jurul satului Cobor, și să prezinte eforturile de refacere a acestora. Totul în două zile de festival în care discuțiile despre arbori și istorie, drumețiile, atelierele pentru copii, dar și mișcarea, vor aduce o experiență de ținut minte.
Istvan Kosa ecolog, specialist reconstrucție ecologică, va vorbi vizitatorilor prezenți la tururile pe pajiștile cu stejari despre importanța speciei și eforturile de refacere a pajiștilor cu gorun (Quercus petraea), la Cobor.
Cei care vor să-i surprindă pe cei de acasă pot trimite cărți poștale din cadrul festivalului, printr-un parteneriat cu Poșta Română. Mai mult decât atât, în cadrul festivalului va mai putea fi admirată o expoziție de imagini cu natura fascinantă a Munților Făgăraș și vor fi gustate bucate alese.
Festivalul integrează și „Carpathia Bike Tour”, ediția a doua, eveniment unde pasionații de ciclism s-au grăbit deja să-și rezerve toate locurile.
„Pe 3 și 4 iunie te invităm la Cobor între Stejari, singurul eveniment din România pe care să-l trăiești cu toate simțurile, în mijlocul naturii. Cobori între stejari secularii și ajungi la Ferma de Biodiversitate Cobor, printre pășuni și dealuri transilvănene, la răscruce de drumuri și de istorie, în cel mai vechi sat din Țara Făgărașului, satul Cobor. Cobori între stejari și descoperi cele mai valoroase pășuni naturale rămase în Europa. Cele mai mari cinci pășuni de stejar din România (unele cu o suprafață de peste 1.000 ha) se află toate, pe o rază de 20 km, în jurul satului Cobor”, au spus organizatorii festivalului.
Programul festivaluluui „Cobor Între stejari”:
Sâmbătă, 3 iunie
- 10:00 Start Carpathia Bike Tour, plecare pluton cicliști de la Cetatea Rupea
- 10:00 Turul satulului transilvănean Cobor și vizită la Biserica Reformată
- 11:00 Tur ghidat la stejarii seculari din Ticuș – drumeție de aproximativ 4 ore
- 12:00 Turul Fermei de biodiversitate Cobor și drumeție la puieții de stejar plantați în primăvară
- 16:30 Turul satulului transilvănean Cobor și vizită la Biserica Reformată
- 17:30 Final Carpathia Bike Tour, Cetatea Rupea
- 18:30 Concert 4Tune Quartet
- 19:00 Concert Mădălina Pavăl și Orchestra
Duminică, 4 iunie
- 10:00 Turul satulului transilvănean Cobor și vizită la Biserica Reformată
- 11:00 Tur ghidat la stejarii seculari din Ticuș – drumeție de aproximativ 4 ore
- 12:00 Turul Fermei de biodiversitate Cobor și drumeție la puieții de stejar plantați în primăvară
- 16:30 Turul satulului transilvănean Cobor și vizită la Biserica Reformată
- 19:00 Concert Simion Bogdan Mihai și Lăutarii de Mătase
„Cobor între stejari” este locul de întâlnire dintre vechi și nou, între stejarii care s-au păstrat în zonă de sute de ani, dar și tinerii stejari care prind rădăcini aici, într-un proiect de reconstrucție ecologică demarat de Fundația Conservation Carpathia în anul 2019.
-
Evenimentacum 2 zile
Bărbat tâlhărit şi bătut de o prostituată, pe bulevardul Griviţei din Braşov, după ce a refuzat avansurile ei. Femeia a fugit cu 200 de lei
-
Administrațieacum o zi
S-a aflat data şi ora când primul avion va ateriza pe Aeroportul Braşov
-
Turismacum 2 zile
FOTO – VIDEO / Pădurea cu arbori seculari, motorul turismului din satul Mercheașa. Cum a ajutat un stejar bătrân de peste 920 de ani la dezvoltarea micilor afaceri din zonă
-
Economicacum 2 zile
O fabrică de căști din Brașov și-a crescut profitul de 36 de ori, în doar doi ani. Compania Sennheiser, de la Ghimbav, a înregistrat un câștig de peste 24 de milioane de lei, în 2022
-
Administrațieacum 2 zile
Încă trei toalete automatizate au fost puse în funcțiune, în Brașov. Un singur WC inteligent costă în jur de 50.000 de euro
-
Entertainmentacum 2 zile
Cum a fost învinsă Jandarmeria Română de un turist amendat pentru că a urcat în masivul Piatra Craiului fără buletin
-
Evenimentacum 2 zile
VIDEO / Incendiu izbucnit la o mașină parcată în curtea unei case din Brașov
-
Economicacum o zi
Benchmark investeşte 10 milioane de dolari pentru a extinde fabrica din Braşov