Connect with us
Publicitate

Economic

În minivacanţa de 1 Decembrie gradul de ocupare în hotelurile din staţiunile braşovene este de 65%

Publicat

pe

A început minivacanța de 1 Decembrie, iar românii au ajuns în număr mare în stațiunile montane. Hotelierii din Predeal, zona Bran-Moeciu sau Poiana Brașov, spun că gradul de ocupare a unităților de cazare este de peste 65%, aceasta în condițiile weekendului prelungit, dar și a prognozei meteo care anunță posibilă ninsoare la munte. Această evoluție vine într-un context în care numărul îmbolnăvirilor de Covid 19 a scăzut ușor în județul Brașov, scrie romania-actualitati.ro.

Publicitate

Predealul a coborât la aproape trei cazuri la mia de locuitori după ce în urmă cu doar câteva zile atingea valoarea de 12, în timp ce Ghimbavul a depășit pragul de 10, iar municipiul Brașov pe cel de 9. 

Autoritățile locale evită să impună măsura carantinei, fapt de care au profitat foarte mulți turiști astfel că gradul de ocupare pentru acest weekend prelungit a hotelurilor și a pensiunilor din Poiana Brașov, Predeal sau din zona Bran-Moeciu este de peste 65%. 

Sunt instituite și controale în aceste stațiuni pentru verificarea respectării măsurilor de distanțare socială, atât în zona pârtiilor, cât și a punctelor în care se formează aglomerații. 

Publicitate

Pentru a preveni pierderile financiare în cazul instituirii de noi restricții cei mai mulți hotelieri au ales să reprogrameze sejururile fără a returna și banii plătiți pentru rezervări; cu toate acestea, și locurile de cazare pentru sărbătorile de iarnă sunt în mare parte acontate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes