Connect with us
Publicitate

Eveniment

În medie, trei copii din Braşov au sunat zilnic la „telefonul copilului”. Cele mai multe reclamaţii au fost pentru neglijare, abuz sau neînțelegeri între foștii soți

Publicat

pe

De la începutul anului, la Brașov, trei copii au sunat, în medie, pe zi, la numărul unic de telefon 119. Principalele probleme semnalate de copii vizează abuzul fizic şi emoţional, abuzul sexual, neglijarea sau bullying-ul.

La acestea se adaugă o serie de sesizări sau solicitări de informaţii în legătură cu diferite drepturi ale copiilor.

“De la începutul anului, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov au fost înregistrate 81 de apeluri. Cele mai frecvente probleme semnalate țin de situații de neglijare, abuz asupra copiilor, neînțelegeri între foștii soți asupra programului de vizită al copiilor, dar și de nevoia de consiliere a unor părinți în vederea gestionării relației cu copiii”, a explicat purtătorul de cuvânt al DGASPC Brașov, Lidia Mailat, pentru radiobrasovfm.ro.

Guvernul a lansat, în 5 ianuarie 2022, numărul unic național 119, destinat raportării și prevenirii cazurilor de abuz, exploatare, neglijare și forme de violență asupra copilului. Numărul este disponibil în toate rețelele publice de comunicații din România.

Publicitate

La fel ca în toată țara, serviciul funcționează la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

“Serviciul 119 este destinat semnalării cazurilor de abuz, exploatare, neglijare și orice altă formă de violență asupra copilului. Atât adulții, cât și copiii pot apela 119. La celălalt capăt al firului răspunde un specialist care evaluează cazul. La nevoie, va trimite o echipă mobilă pentru a salva copilul dintr-o situație de risc sau, în cazul în care viața copilului este pusă în pericol – accidente, urgențe medicale – operatorul va transfera apelul la 112”, a adăugat Lidia Mailat.

Autoritatea pentru Drepturile Copilului și Adopție monitorizează asigurarea funcționării efective și prompte a acestui nou serviciu, în beneficiul copiilor.

Apelurile realizate la numărul unic 119 sunt gratuite.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes