Connect with us
Publicitate

Social

În lipsa locurilor la ATI, brașovenii sunt trimiși la Tg. Mureș. A mai trecut o lună și spitalul modular COVID-19 tot nefuncțional rămâne

Publicat

pe

La Brașov, nevoile declanșate de pandemie au depășit  viteza de reacție a autorităților, transmite Europa FM.

Toate cele 14 paturi ATI dedicate cazurilor de Covid în județ sunt ocupate în prezent, iar cele din spitalul modular nu sunt încă funcționale.

28 de paturi dotate cu necesarul ATI ar trebui să deservească județul Brașov în acest moment. 14 dintre acestea se află în spital și sunt complet ocupate, iar alte 14 au fost pregătite în secția modulară creată special pentru tratarea cazurilor de Covid-19.

La finalul lunii august, Ludovic Orban și responsabilii din Guvern se aflau într-o vizită oficială la Brașov care avea ca principal obiectiv inaugurarea spitalului modular.

Publicitate

Lucrările păreau avansate și urmau să fie finalizate în următoarea săptămână. La o lună distanță, chiar dacă aparatura a fost montată, cele 14 paturi de ATI rămân nefuncționale din cauza lipsei de personal.

În lipsa locurilor la ATI, brașovenii sunt trimiși către spitalul din Tg. Mureș.

Reprezentanții Spitalului Județean nu au comentat până la acest moment situația. Cu peste 6000 de cazuri de coronavirus confirmate pozitiv, Brașov se situează pe locul 3 în clasamentul național la numărul de îmbolnăviri și pe locul 5, la numărul de deceselor.

Investiția în spitalul modular destinat bolnavilor COVID-19 a fost de peste 12 milioane de lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes