Connect with us
Publicitate

Social

În jur de 40 de brașoveni se vaccinează zilnic cu doza a patra. Imunizarea se face doar în cabinetele medicilor de familie

Publicat

pe

Deși oficial pandemia s-a încheiat în România, campania de vaccinare continuă în cabinetele medicilor de familie. Începând de luni este disponibilă și doza a patra pentru brașovenii care vor să se asigure că s-au imunizat împotriva Covid-19. Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Brașov spune că în ultima săptămână aproximativ 40 de persoane s-au vaccinat cu doza booster.

Publicitate

Această se poate administra persoanelor cu vârste de peste 18 ani, la cerere, și se face cu produsul Comirnaty, produs de Pfizer. Pentru a putea beneficia de această doză, trebuie să fi trecut minim 4 luni de la administrarea dozei 3, booster.

„Potrivit Ordonanței de Urgență nr. 44 din 14 aprilie 2022, activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 se va realiza exclusiv prin cabinetele de asistență medicală primară, adică prin medicii de familie, în cadrul programului național de vaccinare derulat de Ministerul Sănătății, iar centrele de vaccinare împotriva COVID-19 își încetează activitatea în termen de maximum 30 de zile de la data intrării în vigoare a acestei ordonanțe de urgență. În județul Brașov, ultimele centre de vaccinare împotriva COVID-19 s-au închis vineri, 13 mai”, a declarat directorul DSP Brașov, Claudia Bularca.

Dacă medicul de familie al unei persoane care dorește să se vaccineze nu figurează în lista medicilor vaccinatori, respectiva persoană se poate adresa oricărui medic de familie de pe această listă, care este disponibilă pe site-ul www.dspbv.ro. În momentul de față, pe această listă figurează 86 de medici de familie din județul Brașov.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes