Connect with us
Publicitate

Turism

În judeţul Braşov, hotelierii fac ultimele pregătiri pentru Crăciun. Pe Valea Prahovei, din zona Bran-Moieciu și în Poiana Brașov gradul de ocupare este de 75%

Publicat

pe

Hotelierii de pe Valea Prahovei, din zona Bran-Moieciu și din Poiana Brașov, fac ultimele pregătiri înaintea sosirii turiștilor care vor petrece Crăciunul la munte. Indiferent dacă va ninge sau nu, hotelierii promit acces la piscină și mese festive.

Deocamdată, zăpadă este doar la Azuga, unde tunurile au mers fără pauză, deși zăpada artificială a rezistat cu greu.

Ultimele săptămâni ale anului se anunță aglomerate în zona montană din centrul țării, pe fondul unui grad de ocupare și rezervare pentru sărbători situat în jurul a 75%, atât pe Valea Prahovei, cât și în Poiană sau în zona Bran-Moieciu, transmite radiomures.ro.

Municipiul Brașov își întâmpină oaspeții cu cel mai mare târg de Crăciun din istoria locală, dar și cu un patinoar gratuit în aer liber, cu un nou centru cultural inaugurat într-o clădire istorică reabilitată, dar și cu proiecții de film, atât în aer liber, cât și cu filme clasice proiectate într-un cinematograf-simbol al urbei, refăcut în pandemie.

Publicitate

Zeci de evenimente tematice legate de această perioadă a anului au loc în Brașov, inclusiv târguri de dăruit cadouri sau autobuze în care Moș Crăciun împarte daruri.

Însă principalul reper al finalului de an, atât în viziunea autorităților locale, cât și a vizitatorilor, se rezumă la răspunsuri la întrebarea dacă se va putea sau nu schia, mai ales în condițiile în care Poiana Brașov și Sinaia au făcut investiții majore în domeniul schiabil în acest sezon, fie în extinderea pârtiilor, fie în suplimentarea tunurilor pentru zăpadă artificială.

Singurul loc de pe Valea Prahovei în care se poate schia oficial este stațiunea Azuga. În rest, chiar și acolo unde există echipamente pentru producerea omătului, iar acestea au fost deja pornite, sezonul nu a debutat încă oficial, mai ales că și temperaturile se anunță fluctuante în zilele următoare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes