Connect with us
Publicitate

Turism

În hotelurile din Poiana Braşov, „bate vântul” la rezervările de Revelion, din cauză că nu e zăpadă: Manager de hotel: „60-70% din rezervările de sărbători s-au anulat”

Publicat

pe

Publicitate

Vremea strică distracţia de revelion la munte. Managerii de hoteluri au constatat că rezervările se anulează una după alta în ultimele zile. Clienţii nu vor să-şi petreacă vacanţa în staţiuni fără zăpadă. Aşa că gradul de ocupare a ajuns acum în unele hoteluri de nici 40%. Nu vă aşteptaţi însă ca preţurile să coboare. 

Pe aleile din Poiana Brașov, doar ceața umple atmosfera. Și așa va fi și de Revelion. Pentru că în stațiune nu se schiază, mulți turiști – în special cei din străinătate – și-au anulat rezervările, transmite observatornews.ro.

„60-70% din rezervările de sărbători s-au anulat pentru faptul că nu avem zăpadă.”, spune Sorin Coman, manager Boutique Hotel Denisa, Poiana Brașov.

Alte hoteluri au mizat pe programe artistice în noaptea dintre ani și răsfăț la spa. Și au avut de câștigat. Așa că înainte de sosirea oaspeților, pregătirile au intrat pe ultima sută de metri.

Publicitate

„Avem spa, avem saună uscată, saună umedă, avem spațiu de copii interior, spațiu exterior pentru copii. Avem ping-pong, biliard, darț și să nu uităm de piscină și bowling.”, spune Gabriel Roșca, manager hotel.

Şi în restaurante se lucrează deja, a fost atent stabilit meniul.

„Avem obrăjorii de vită, cu sos de ceapă caramelizat, după care avem rața la cuptor. Mai departe avem specialitățile casei care sunt borcanul bunicii și pomana porcului. Carne în untură la garniță, care este făcută din piept de porc, spată și cârnat afumat.”, explică Vasile Lupoi, chef bucătar Șura Dacilor.

Chiar dacă sunt mai puţin clienţi, prețurile tot au crescut.

„Pachete între 7.000 de lei și 9.500 de lei, avem 4 nopți de cazare cu 9 nouă mese incluse.”, a completat Gabriel Roșca, manager hotel.

„Prețurile încep de la 1.800 de euro de familie, sejur de 4 nopți, cu masa festivă de Revelion, cu demipensiune.”, a continuat Sorin Coman, manager Boutique Hotel Denisa, Poiana Brașov.

Tarifele sunt comparabile cu cele din Austria. Pe site-ul unei agenții de turism, ofertele de Revelion în Alpii austrieci pornesc de la 24 de euro de persoană, cazarea pe noapte, și pot ajunge până la 300 de euro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes