Connect with us
Publicitate

Fapt divers

În Ghimbav şcoala a trecut la alt nivel, se face cu ajutorul tehnologiei de Realitate Virtuală. Elevii folosesc ochelari VR la orele de curs

Publicat

pe

Sursa foto: observatornews.ro

Elevii unei școli generale din Ghimbav folosesc tehnologia de realitate virtuala, la clasa. Şcoala lor a cumpărat 32 de echipamente VR, cu ajutorul cărora lecțiile sunt predate într-un mod cu adevărat memorabil.

Publicitate

În loc sa se limiteze la notiuni abstracte sau desene pe tabla, copiii explorează munți, intra în compoziția microscopica a substanțelor chimice ori în corpul uman, cu ajutorul filmulețelor VR asociate planurilor de lecție. Un singur echipament costa 1000 euro și au fost cumpărate 32 de astfel de echipamente. Sunt folosite la lecții de Geografie, Anatomie, Istorie, Științele Naturii, Chimie sau Fizică, transmite observatornews.ro.

Tehnologia presupune folosirea unor cutii în care se stochează opt ochelari pentru realitate virtuală. Aceștia au și boxe incluse în sistemul lor, există un controler care se conectează pe lateralul ochelarii și cu care elevii, după ce își pun acești ochelari, pot interacționa cu mediul prezentat. Fie că vorbim de lecție de geografie, fie de o lecție de istorie, chimie sau chiar de matematică, toate aceste ore au aplicabilitate în această tehnologie VR.

Tabele cu cretă, înlocuite de tehnologii moderne

Publicitate

Dispozitivele se și încarcă în cutia specială care este dotată cu fisă de alimentare și un răcitor. Tot ceea ce văd copiii, tot mediul cu care pot interacționa, fie că vorbim de munți, substanțe chimice sau corpul uman, este controlat de la catedră, acolo unde profesorul de la oră decide care este mediul cu care interacționează copiii.

Este o investiție de aproximativ 32.000 de euro, cheltuială suportată de Consiliul Local. Sunt 32 de astfel de echipamente, suficiente cât toți elevii unei clase să aibă acces simultan la astfel de tehnologii.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes