Connect with us
Publicitate

Economic

În ciuda pandemiei, imobiliare brașovene își continuă ascensiunea. În august au fost vândute cu 56% mai multe apartamente decât în august 2019

Publicat

pe

În luna august 2020, au fost vândute, la nivelul județului Brașov, 2.605 de imobile. Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare în luna iulie a acestui an este cu 499 mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut, arată un raport ANCPI.

Publicitate

La nivel național, în luna august a anului curent numărul imobilelor vândute a fost 43.762, cu 653 mai mare față de perioada similară a anului trecut, arată același raport al ANCPI.

Luna trecută, s-au vândut cu 261 mai multe apartamente făță de luna august a anului trecut. O creștere a fost înregistrată și la case, 733 case au fost vândute luna precedentă, cu 151 mai multe față de perioada similară a anului trecut.

Prețurile în ușoară creștere

Publicitate

În luna august, prețul mediu pe metru pătrat al unui apartament în Brașov a fost de 1.197, cu 2 euro pe metru pătrat mai scump față de luna precedentă și cu 51 euro mai scump decât în august 2019.

Articolul continuă după prezentarea indexului de preț

Transilvania traiește un boom imobiliar

Peste 7 milioane de persoane locuiesc în Transilvania, regiune care ocupă 102.000 km pătrați, aproape jumătate din cei 230.000 km pătrați ai țării. De-a lungul istoriei, în zonă culturile s-au amestecat, tradițiile s-au păstrat, iar oamenii au trăit altfel. Aici locuiesc români, maghiari, nemți, francezi, ortodocși, catolici, protestanți, bogați sau săraci. Fiecare își lasă amprenta în acest mix pe care acum mulți îl pun pe lista de „must have”.

Piața rezidențială din Transilvania trece prin cele mai bune momente ale sale din ultimele trei decenii, cu recorduri de livrări, o majorare a numărului de tranzacții și prețuri care înregistrează o evolutie pozitivă față de perioada similară din 2019, potrivit unui raport de piață realizat de către compania de consultanță imobiliară SVN România.

Publicitate

Vânzările de locuințe din primele șapte luni ale acestui an au crescut față de perioada similară din 2019, înregistrând un record absolut la Alba Iulia, unde creșterea a fost de 85 %. În principalele piețe imobiliare din Transilvania, Cluj-Napoca și Sibiu, creșterea a fost de 25,5 % respectiv 24,5 %. La Oradea, numărul de locuințe noi livrate este dublu față de anul trecut.

Nu toți sunt atrași, însă, de marile orașe. Spre exemplu, anul trecut s-a construit mai mult în jurul Sibiului, decât în oraș. Românii încep să se viseze mici prinți Charles, îmbătrânind la umbra unui copac sau în pridvorul unei case vechi săsești, restaurată ori vreun Charlie Ottley care explorează munții și dealurile. Viscri, Criț, Biertan, Mărginimea Sibiului, Sighișoara sau alte micuțe localități din Ardeal sunt mai des în lista lor de căutări decât Magheru, Victoriei, Piața Unirii sau Kiseleff.

În ceea ce privește deplasarea, țara noastră are puțin sub 1.000 km de autostradă construiți în 30 de ani. O bună parte din ei tranzitează această regiune, ceea ce reprezintă un alt mare avantaj al Transilvaniei. Nu avem încă o autostradă care să brăzdeze România de la vest la est, dar avem finalizate sau în lucru două șosele de mare viteză care străbat regiunea.

A1, te duce de la Sibiu până la Arad. Pe traseu, putem să virăm dreapta, iar de la Sebeș vom merge în curând, tot pe autostradă la Alba Iulia și Cluj-Napoca. Din Cluj se va ajunge ușor și rapid în Târgu Mureș și, în câțiva ani Clujul va fi legat tot prin autostradă de Oradea și granița cu Ungaria. Ba chiar de la vama Borș 2 vom ajunge pe autostradă direct până la Oceanul Atlantic. Rețeaua de drumuri rapide a dus deja la dezvoltarea regiunii, iar în viitor va fi un criteriu important de alegere pentru oameni și investitori.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes