Connect with us
Publicitate

Economic

În ciuda pandemiei, germanii de la Schaeffler vor inaugura anul acesta o nouă unitate de producţie la Braşov. De la 100 persoane într-o hală din „Tractorul”, nemții au ajuns să angajeze 5.000 de persoane într-o uzină cu 5 unități de producție care se întind pe 100.000 metri pătrați

Publicitate

Publicat

pe

„Proiectele importante au rămas conform planurilor. Vom putea continua strategia noastră de dezvoltare pe plan local”.

Publicitate

Schaeffler România, subsi­diară locală a grupului german Schaeffler cu afaceri globale de 12,6 mld. euro, va inaugura anul acesta o nouă hală de producţie la Braşov, care se va alătura celor 5 unităţi de producţie existente, precum şi campusului de R&D exis­tent în locaţie, format din centrul de inginerie şi centrul de testare. Oficialii com­paniei nu au comu­nicat infor­maţii le­gate de valoarea investi­ţiei în acest proiect.

Compania pro­duce în fabrica din localitatea Cristian, la 13 km de municipiul Braşov, componente de tehnică liniară pentru indus­tria de maşini-unelte, com­ponente pentru industria de autovehicule şi rulmenţi de mari dimensiuni pentru diferite aplicaţii industriale. Activitatea Schaeffler România este direcţionată pe două sectoare principale – industrie şi automotive, iar clienţii sunt principalii producători din domeniul energiei eoliene, dar şi marii constructori din industria auto. Fabrica de la Braşov livrează piese pentru toţi marii producători din industria auto şi din domeniul energiei eoliene. „Pentru anul 2021 ne propunem să inaugurăm o nouă hală de producţie, care era planificată de ceva timp. Proiectele importante au rămas conform planurilor, astfel suntem bucuroşi că vom putea continua strategia noastră de dezvoltare pe plan local. Desigur, toate acestea se întâmplă luând în calcul că trebuie să rămânem flexibili şi să ne ajustăm capacităţile în funcţie de noile cerinţe din piaţă, atât în sectorul automotive, cât şi în industrie’’, au declarat pentru ZF Transilvania ofi­cialii Schaeffler România.

Compania a inaugurat în 2019 un nou centru de testare la Braşov, finalizat în mai puţin de un an de la demararea proiectului. A doua clădire de R&D din cadrul campusului Schaeffler România are o suprafaţă de 8.000 mp şi dispune de 10 celule de testare care asigură toată infrastructura necesară desfăşurării activităţii, precum şi de aproximativ 25 de standuri de probă, pe care se testează componente de motor.

Publicitate

Centrul de testare este a doua clădire dedicată acestei activităţi în campusul Schaeffler de la Braşov, alături de centrul de inginerie inaugurat în 2012.

Schaeffler România a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 2,6 mld. lei (539,8 mil. euro), în creştere cu 1,67% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor transmise de companie şi a celor de la Ministerul Finanţelor. Compania a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de peste 2,55 mld. lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Schaeffler România a ajuns anul trecut la 5.000 de angajaţi şi estimează aproximativ acelaşi număr de oameni şi pentru 2021.

Schaeffler România a devenit furnizorul marilor producători din zona automotive, iar produsele realizate la Braşov (tripode, RSTO sau defazorul arbore cu came) sunt livrate către majoritatea marilor producători de maşini. Compania produce peste 1.200.000 de piese pentru motoarele autovehiculelor zilnic, adică 43,5 piese/secondă pentru clienţi precum Daimler, BMW, Audi, VW, Renault, Fiat, GM, Opel, Mazda, Porsche, Bugatti, Hyundai sau Ferrari, potrivit unor informaţii anterioare.

Compania a fost înfiinţată în anul 2002 la Braşov, sub numele de Ina Schaeffler (redenumită în anul 2006 în Schaeffler România), începându-şi activitatea într-o hală închiriată din fosta uzină ’’Tractorul’’, cu aproximativ 100 de angajaţi. Dezvoltarea Schaeffler România s-a făcut etapizat, începând cu anul 2004, când compania a pus piatra de temelie în noua locaţie din localitatea Cristian şi a demarat fabricaţia în prima hală de producţie. Proiectul iniţial prevedea realizarea unei fabrici cu 3 hale de producţie şi cu o suprafaţă totală de 55.000 mp. În prezent, după o investiţie de peste 600 milioane euro, compania ocupă o suprafaţă construită pe aproximativ 100.000 de metri pătraţi.

Grupul Schaeffler a general în 2020 vânzări de aproximativ 12,6 mld. euro. Schaeffler este una dintre cele mai mari companii industriale din Europa, în proprietate familială. Grupul a dezvoltat o reţea mondială de locaţii de producţie, centre de cercetare şi dezvoltarea şi societăţi de vânzare în aproximativ 170 de locaţii, din 50 de ţări, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Acţionarii companiei la nivel global sunt Georg Schaeffler şi mama sa, Maria-Elisabeth Schaeffler.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes