Connect with us

Economic

În ciuda crizei, fabrica din Râșnov Dexion a continuat procesul de modernizare în 2020. Compania are peste 400 angajați la Râșnov

Știri Brașov

Publicat

pe

Dexion Storage Solutions SRL face parte din grupul norvegian Gonvarri Material Handling, unul dintre liderii mondiali în furnizarea de produse și soluții de depozitare. În anul 2006 fost înființată fabrica din România de la Râșnov, lângă Brașov. Procesul a fost realizat cu ajutorul specialiștilor britanici și a presupus o investiție de 12 milioane de euro pentru fabrica de 12.500 mp. În prezent, Dexion Storage Solutions din România numără peste 400 angajați. În 2019 a raportat o cifră de afaceri de peste 162 de milioane de lei și un profit net de 4,7 milioane lei. Activele imobilizate au valorat 26,2 milioane lei, iar capitalurile proprii – 31,4 milioane lei. Numărul mediu de angajați este de 415, scrie TransilvaniaBusiness.ro

Publicitate

Conform datelor financiare din anul 2019, compania ocupă locul 196 în Top 220 investiții străine realizate în regiunile Transilvaniei și Banatului, potrivit clasamentului realizat de Transilvania Business.

Dexion face parte din Gonvarri Material Handling, unul dintre liderii mondiali în furnizarea de produse și soluții de depozitare. Cu o cifră de afaceri de 200 de milioane de euro, peste 1200 de angajați și facilități de producție moderne situate strategic pe piețele cheie din Rusia, România, Finlanda, Suedia, Republica Cehă și Germania, Gonvarri Material Handling este o forță de top în industria de depozitare.

Publicitate

Dexion este un membru proeminent al Gonvarri Material Handling, o familie de mărci care își poate urmări originea începând din anul 1856.

În 2018, compania Gonvarri Industries a achiziționat grupul Constructor, alcătuit din firmele Dexion, Constructor, Kasten și PSS.

Publicitate

Dexion a fost fondată la Londra, Marea Britanie, în 1937, de către Demetrius Comino. Comino a dezvoltat “Dexion Slotted-Angle” (1947), introducând pentru prima oară sistemul de depozitare reglabil, cu polițe, din oțel, care va continua să contureze traseul pentru sistemele de construcție specială pentru paleți și sistemele de rafturi Dexion. A devenit parte a Grupului în 1999.

  • 1956: a fost construit Stadionul Olimpic pe baza sistemului “Slotted Angle”
  • 1957: prima instalație mobilă de rafturi pentru paleți
  • 1963: a fost construit “Dexiongrad” pentru susținere locuitorilor după cutremurul din Iugoslavia
  • 1980: se instalează primul Paternoster, carusel automat pentru depozitarea pe verticală
  • 1999: Dexion este achiziționat de Constructor Group și se lansează sistemul P90 de rafturi pentru paleți
  • 2000: a fost lansat sistemul de rafturi cu polițe, Hi280
  • 2003: se instalează prima mașina automată de depozitare Tornado
  • 2011: se lansează gama Cantilever, rafturi cu brațe în consolă
  • 2014: lansarea sistemului de rafturi pentru paleți, P90 +
  • În anul 2006 fost înființată fabrica din România de la Râșnov, langa Brașov. Procesul a fost realizat cu ajutorul specialistilor britanici și a presupus o investiție de 12 milioane de Euro pentru fabrica de 12.500 metri pătrati. Întreprinderea foloseste avantajul surselor de oțel regionale în realizarea sistemelor de rafturi și accesorii și foloseste echipamente de tăiere și de prelucrare la rece de ultima generatie.

În prezent, Dexion Storage Solutions din România, numără peste 400 angajați și alături de unitatea de producție găzduiește, de asemenea, laboratorul de testare al grupului, centrul de proiectare și centrul de dezvoltare pentru noi produse.

Potrivit companiei, suportul grupului mamă Gonvarri a fost un ajutor neprețuit în cadrul acestui an dificil „prin politica de achiziție a unor companii care să ne consolideze și extină poziția pe piață”. „Astfel a fost achiziționată Complete Storage and Interiors, unul dintre dealerii noștri tradiționali din Scoția, care dețin unul dintre cele moderne și performante magazine online dedicate sistemelor de depozitare din Europa, compania elvețiană Kaufman Systems AG unul din liderii europeni în domeniul proiectării și realizării sistemelor automatizate de depozitare pentru marfă paletizată de tip Rack Clad, precum și Lampe Lagertechnik GmbH specializați în sistemele automatizate de depozitare pentru marfă nepaletizată Mini Load. Rețeaua noastră de birouri de vânzări s-a extins prin deschiderea biroului Dexion Austria, precum și prin contractarea unor partneri puternici din Statele Unite ale Americii, America de Sud si Australia”, ne-au transmis reprezentanții companiei.

Publicitate

În decursul anului s-a continuat implementarea noului software de proiectare a rafturilor, CET Configura care ajută la realizarea de proiecte și cotații rapide, precise și eficiente, dar funcționează și ca un instrument de vânzare extrem de valoros, ajutând potențialul client să vizualizeze cum va arăta zona de stocare, odată ce produsele Dexion sunt selectate.

Anul 2020, la fabrica din Râșnov

La nivelul fabricii din Râșnov s-a continuat procesul de modernizare și eficientizare prin achiziționarea presei de mare putere OCP 260E de la Worcester Presses, strungului de mare capacitate Okuma Genos L-3000 presa electronică Safan Darley 35T Premium precum și alte două mașini de ultimă generație pentru AutoWelding, pentru a extinde și îmbunătăți capacitatea de sudură.

„La nivelul gamei de produse, în 2020 am lansat raftul cu deschidere mare LS3, care permite încărcări mai ridicate, un design mai flexibil și posibilitatea de a fi integrat în cadrul unor instalații mobile sau multietajate. De asemenea, s-a lansat mașina automată de depozitare pe verticală Tornado UHD, proiectată și construită cu cea mai recentă tehnologie și noul sistem Medium Duty Cantilever, mai modern, mai ergonomic și mai ușor de exploatat”.

Noutăți la Dexion România

O altă noutate majoră pentru Dexion România a constituit-o parteneriatul cu PALOMAT ® – un foarte important producător de echipamente pentru stivuirea paleților, care permite acum companiei să ofere și clienților din România cele mai performante sisteme de stivuire automată a paleților.

„În aceste vremuri de distanțare socială ne-am gândit să venim în întâmpinarea nevoilor clienților printr-o prezență mai puternică online. Astfel, am lansat site-ul dedicat mașinilor automate de depozitare www.dexionmachines.ro, precum și un mic magazin online prin care puteti viziualiza și comanda direct produsele noastre https://www.facebook.com/pg/DexionRomania/shop/”.

Planuri pentru 2021

„Pentru anul viitor dorim să continuăm direcțiile generale de modernizare a producției, de dezvoltare și diversificare a sistemelor automatizate de depozitare pentru a deveni un jucător de referință pe această piață, de lansare a noi soluții mobile pentru rafturi ușoare și grele precum și dezvoltarea și lansarea a diferite alte noi produse și accesorii.

La nivel internațional dorim să deschidem o serie de noi birouri de vânzări în Europa și să ne extindem rețeaua de distribuție în Asia și America de Sud, precum și să continuăm dezvoltarea exportului în tarile limitrofe României.

La nivel de interacționare cu clienții, intenționăm să extindem experiența noilor colegi din domeniul vânzărilor online în toate țărilor Grupului pentru a oferi clienților o experiență complete de achiziție online.

De asemenea, dorim să continuăm interacțiunile directe cu clienții noștri și să le împărtășim noutățile prin evenimente publice și dedicate, lucru ce nu a fost posibil în acest an.

Avem în plan pentru vară un eveniment plin de surprize pentru angajații, clienții și toti partenerii noștri care ne-au fost alături încă de la deschiderea companiei în Romania. Nu am avut posibilitatea să sărbătorim cum se cuvine cei 15 ani de existență Dexion România, deci vom sărbători cu și mai mare optimism 16 ani de existență”.

Provocările

Pentru compania Dexion 2020 a fost un an dificil și plin de provocări specifice. „A trebuit să punem în balans asigurarea siguranței și sănătății angajaților și a partenerilor noștri si continuarea în siguranță a activității. Din fericire până în acest punct am reușit să obținem succes în această direcție. Am combinat lucrul de acasă în departamentele unde a fost posibil, cu organizarea conform regulilor de prevenție a activității de producție, logistică, a locației, a căilor de acces. Prin verificări de temperatură și testări periodice și prin obligativitatea dezinfectărilor și a purtării măștii încă de la începutul pandemiei, am putut limita la minim numărul de îmbolnăviri, am evitat producerea vreunui focar în vreuna din fabricile noastre și toate acestea fără a opri activitatea nici măcar parțial, în nici o zi”.

O problemă majoră în cadrul acestui an a fost criza economică care i-a afectat pe mulți dintre clienții tradiționali ai companiei, în special cei din industriile auto și aeronautică, companii care au înregistrat scăderi ale comenzilor și activitătii.

„Clienții din domeniile alimentar, farmaceutic, eCommerce și anumite sectoare ale producției industrial au avut o perioadă de creștere si astfel și volumul comenzilor s-a echilibrat”.

„Pentru anul 2021 ne-am propus și am elaborat un plan de acțiune care include noi investiții, dezvoltări de produse proprii, diversificarea gamei de produse prin comercializarea unor echipamente necesare în activitatea de depozitare și extinderea serviciilor de inspecție tehnică și service, care să ne permită să depășim nivelul cifrei de afaceri realizate în 2019”, concluzionează reprezentanții Dexion România.

Sursa: TransilvaniaBusiness.ro
Foto: TransilvaniaBusiness.ro

Publicitate
Spune-ți părerea

Economic

TeraPlast anunță relocarea depozitului din Dârste în parcul industrial Electroprecizia din Săcele

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

TeraPlast, compania-mamă a Grupului TeraPlast, anunță relocarea depozitului TeraPlast din Brașov în parcul industrial Electroprecizia din Săcele. 

Localizat în imediata vecinătate a municipiului Braşov, noul depozit are legătură directă cu DN1A și drumul de centură a municipiului Brașov, eficientizând astfel activitatea de aprovizionare și distribuție a companiei.

Publicitate

Suprafața locației este de 6.355 de metri pătrați și cuprinde două hale de depozitare și o platformă asfaltată. Depozitul va deservi livrarea către clienții liniei de business Instalații din centrul țării, inclusiv pentru situațiile când clienții doresc să-și ridice comenzile direct din depozit. 

„Eficiența este unul dintre principiile după care ne ghidăm. Unul dintre obiectivele TeraPlast în ultimii doi ani a fost valorificarea terenurilor deținute în București, Oradea, Constanța, Bistrița și Brașov. Am găsit depozite mai bune ca locație, amenajare și spațiu decât cele pe care le aveam, pentru creșterile pe care le avem an de an. Terenul pe care se afla vechiul depozit din Brașov a fost vândut la finalul anului trecut, iar banii au fost utilizați în achiziția producătorului de ambalaje flexibile Somplast Năsăud. Această acțiune vine în susținerea principiilor și strategiei TeraPlast de a avea active productive și nu active imobiliare”, ne-a declarat Ovidiu Gurău, director comercial TeraPlast.

Publicitate

Principalele produse distribuite prin depozitul TeraPlast din Brașov aparțin liniei de business Instalații, care cuprinde șase sisteme de produse din PVC, PE și PP: sisteme pentru transport și distribuție apă și gaz, sisteme pentru canalizări exterioare, sisteme pentru canalizări interioare, sisteme pentru protecție cabluri, sisteme pentru management-ul apelor pluviale și sisteme de încălzire prin pardoseală.

Grupul TeraPlast are în curs de implementare investiții de 34 de milioane de euro, dintre care 19 milioane de euro reprezintă investiții în linia de business Instalații.  Investițiile vizează extinderea  capacităților de producție existente pentru țevi PVC, țevi PE, fitinguri și rotoformate. Acestea vor crește cu 50% capacitatea de producție a liniei de business Instalații și vor fi funcționale din trimestrul 4 al anului curent.

Pentru 2021, Grupul TeraPlast are bugetată o cifră de afaceri de 130 milioane de euro și o EBITDA de 18,2 milioane de euro. 

Citește mai mult

Economic

Aproximativ 100.000 de turişti la Braşov, în ianuarie, cât Prahova, București și Cluj la un loc

Redactia

Publicat

pe

Publicitate

“Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna ianuarie 2021 au însumat 480.900 persoane, în scădere cu 39,6% faţă de cele din luna ianuarie 2020. Din numărul total de sosiri, în luna ianuarie 2021 sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 96%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 4%. În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (80,7% din total turişti străini), iar dintre aceştia 72,3% au fost din ţările Uniunii Europene”, arată datele INS.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în luna ianuarie 2021 au însumat 884.300, în scădere cu 43,9% faţă de cele din luna ianuarie 2020. Din numărul total de înnoptări, în luna ianuarie 2021 înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 95%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 5%.

Publicitate

În ceea ce priveşte înnoptările turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (82% din total turişti străini), iar dintre aceştia 72,5% au fost din ţările Uniunii Europene.

Durata medie a şederii în luna ianuarie 2021 a fost de 1,8 zile la turiştii români şi de 2,3 zile la turiştii străini.

Publicitate

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna ianuarie 2021 a fost de 17,2% pe total structuri de cazare turistică, în scădere cu 7,8 puncte procentuale faţă de luna ianuarie 2020. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare în luna ianuarie 2021 s-au înregistrat la hoteluri şi hanuri (fiecare cu câte 19,5%),vile turistice (18,7%), cabane turistice (17,9%), pensiuni turistice (14,5%), pensiuni agroturistice (13,8%), bungalouri (13,6%) şi hosteluri (12,2%).

Pe judeţe, în luna ianuarie 2021, numărul de sosiri ale turiştilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică a înregistrat valori mai mari în Braşov (100.000), Prahova (39.000), Municipiul Bucureşti (36.500), Suceava (27.200), Bihor (23.000), Sibiu (21.800), Vâlcea (19.500), Mureş (18.600) şi Cluj (17.800) iar înnoptările turiştilor au înregistrat valori mai mari în: Braşov (193.500), Prahova (80.200), Municipiul Bucureşti (58.200), Suceava (49.900), Bihor (49.200), Vâlcea (38.600), Sibiu (37.600), Mureş (30.900), Cluj (29.900), Timiş (22.700) şi Caraş Severin (21.500).

Pe ţări, cele mai multe sosiri ale turiştilor străini cazaţi în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au provenit din Germania (2.000 persoane), Italia (1.700 persoane), Franţa (1.500 persoane), Republica Moldova (1.200 persoane) şi Ungaria (1.100 persoane).

Publicitate

Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna ianuarie 2021 de 337.400 persoane, în scădere cu 59% faţă de luna ianuarie 2020. Mijloacele de transport rutier şi aerian au fost cele mai utilizate pentru sosirile din străinătate, reprezentând 89,4%, respectiv 7,6% din numărul total de sosiri.

Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna ianuarie 2021 de 753.600 persoane, în scădere cu 63,1% comparativcu luna ianuarie 2020. Mijloacele de transport rutier şi aerian au fost cele mai utilizate pentru plecările în străinătate, reprezentând 78,6%, respectiv 20,9% din numărul total de plecări. O evoluţie pozitivă, comparativ cu luna ianuarie 2020, s-a înregistrat la transportul naval, respectiv cu 9,7%.

Citește mai mult

Economic

Creditul pentru cumpărarea unei locuințe. Cum poți calcula ce fel de casă îți poți permite în funcție de venituri

Redactia

Publicat

pe

Publicitate

Majoritatea creditelor bancare acordate populației sunt cele pentru achiziționarea unei locuințe. Dacă în urmă cu 10-15 ani, românii preferau creditele în valută, acum s-au reorientat spre cele în moneda națională.

Cele mai des întâlnite sunt creditele ipotecare, unde imobilul achiziționat sau construit garantează creditul contractat, sau cele imobiliare, unde alte imobile sunt utilizate drept garanție, chiar dacă acestea nu fac obiectul finanțării, potrivit digi24.ro.

Publicitate

Aproximativ 80% din creditele pentru achiziționarea sau construirea unei locuințe contractate în perioada 2005-2010 erau în valută. Acum, doar 5% din creditele de același tip sunt denominate în valută.

Care este valoarea maximă a locuinței pe care și-o permite un român, având în vedere veniturile familiei

Publicitate

Recomandarea specialiștilor: ”se înmulțesc veniturile familiei x 5 ani, din care se scade 10% dacă locuința este cumpărată prin fonduri proprii, respectiv 20% dacă se contractează un împrumut.

Conform Institutului Național de Statistică, salariul mediu net la nivel național este de 3.400 lei.

Adică, în medie, o familie cu doi adulți câștigă lunar aproximativ 1.400 de euro, ceea ce înseamnă că își permite o locuința de 75.600 de euro dacă achiziția este făcută prin fonduri proprii, respectiv 67.200 de euro dacă locuința se cumpără printr-un credit”.

Publicitate

Câteva reguli ce trebuie luate în considerare: în primul rând, se iau în calcul doar veniturile stabile, pe termen lung; apoi se ia în calcul rezerva de 10% respectiv 20% necesară pentru evenimente neprevăzute sau cheltuieli ulterioare; aceasta poate ajunge până la 30% sau chiar 40%, dacă familia are mai mult de 2 copii, probleme de sănătate în familie, un job mai riscant sau cu venituri care fluctuează puternic de la un an la altul.

sursă: digi24.ro

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>