Connect with us

Economic

În ciuda crizei, fabrica din Râșnov Dexion a continuat procesul de modernizare în 2020. Compania are peste 400 angajați la Râșnov

Știri Brașov

Publicat

pe

Dexion Storage Solutions SRL face parte din grupul norvegian Gonvarri Material Handling, unul dintre liderii mondiali în furnizarea de produse și soluții de depozitare. În anul 2006 fost înființată fabrica din România de la Râșnov, lângă Brașov. Procesul a fost realizat cu ajutorul specialiștilor britanici și a presupus o investiție de 12 milioane de euro pentru fabrica de 12.500 mp. În prezent, Dexion Storage Solutions din România numără peste 400 angajați. În 2019 a raportat o cifră de afaceri de peste 162 de milioane de lei și un profit net de 4,7 milioane lei. Activele imobilizate au valorat 26,2 milioane lei, iar capitalurile proprii – 31,4 milioane lei. Numărul mediu de angajați este de 415, scrie TransilvaniaBusiness.ro

Publicitate

Conform datelor financiare din anul 2019, compania ocupă locul 196 în Top 220 investiții străine realizate în regiunile Transilvaniei și Banatului, potrivit clasamentului realizat de Transilvania Business.

Dexion face parte din Gonvarri Material Handling, unul dintre liderii mondiali în furnizarea de produse și soluții de depozitare. Cu o cifră de afaceri de 200 de milioane de euro, peste 1200 de angajați și facilități de producție moderne situate strategic pe piețele cheie din Rusia, România, Finlanda, Suedia, Republica Cehă și Germania, Gonvarri Material Handling este o forță de top în industria de depozitare.

Publicitate

Dexion este un membru proeminent al Gonvarri Material Handling, o familie de mărci care își poate urmări originea începând din anul 1856.

În 2018, compania Gonvarri Industries a achiziționat grupul Constructor, alcătuit din firmele Dexion, Constructor, Kasten și PSS.

Publicitate

Dexion a fost fondată la Londra, Marea Britanie, în 1937, de către Demetrius Comino. Comino a dezvoltat “Dexion Slotted-Angle” (1947), introducând pentru prima oară sistemul de depozitare reglabil, cu polițe, din oțel, care va continua să contureze traseul pentru sistemele de construcție specială pentru paleți și sistemele de rafturi Dexion. A devenit parte a Grupului în 1999.

 • 1956: a fost construit Stadionul Olimpic pe baza sistemului “Slotted Angle”
 • 1957: prima instalație mobilă de rafturi pentru paleți
 • 1963: a fost construit “Dexiongrad” pentru susținere locuitorilor după cutremurul din Iugoslavia
 • 1980: se instalează primul Paternoster, carusel automat pentru depozitarea pe verticală
 • 1999: Dexion este achiziționat de Constructor Group și se lansează sistemul P90 de rafturi pentru paleți
 • 2000: a fost lansat sistemul de rafturi cu polițe, Hi280
 • 2003: se instalează prima mașina automată de depozitare Tornado
 • 2011: se lansează gama Cantilever, rafturi cu brațe în consolă
 • 2014: lansarea sistemului de rafturi pentru paleți, P90 +
 • În anul 2006 fost înființată fabrica din România de la Râșnov, langa Brașov. Procesul a fost realizat cu ajutorul specialistilor britanici și a presupus o investiție de 12 milioane de Euro pentru fabrica de 12.500 metri pătrati. Întreprinderea foloseste avantajul surselor de oțel regionale în realizarea sistemelor de rafturi și accesorii și foloseste echipamente de tăiere și de prelucrare la rece de ultima generatie.

În prezent, Dexion Storage Solutions din România, numără peste 400 angajați și alături de unitatea de producție găzduiește, de asemenea, laboratorul de testare al grupului, centrul de proiectare și centrul de dezvoltare pentru noi produse.

Potrivit companiei, suportul grupului mamă Gonvarri a fost un ajutor neprețuit în cadrul acestui an dificil „prin politica de achiziție a unor companii care să ne consolideze și extină poziția pe piață”. „Astfel a fost achiziționată Complete Storage and Interiors, unul dintre dealerii noștri tradiționali din Scoția, care dețin unul dintre cele moderne și performante magazine online dedicate sistemelor de depozitare din Europa, compania elvețiană Kaufman Systems AG unul din liderii europeni în domeniul proiectării și realizării sistemelor automatizate de depozitare pentru marfă paletizată de tip Rack Clad, precum și Lampe Lagertechnik GmbH specializați în sistemele automatizate de depozitare pentru marfă nepaletizată Mini Load. Rețeaua noastră de birouri de vânzări s-a extins prin deschiderea biroului Dexion Austria, precum și prin contractarea unor partneri puternici din Statele Unite ale Americii, America de Sud si Australia”, ne-au transmis reprezentanții companiei.

Publicitate

În decursul anului s-a continuat implementarea noului software de proiectare a rafturilor, CET Configura care ajută la realizarea de proiecte și cotații rapide, precise și eficiente, dar funcționează și ca un instrument de vânzare extrem de valoros, ajutând potențialul client să vizualizeze cum va arăta zona de stocare, odată ce produsele Dexion sunt selectate.

Anul 2020, la fabrica din Râșnov

La nivelul fabricii din Râșnov s-a continuat procesul de modernizare și eficientizare prin achiziționarea presei de mare putere OCP 260E de la Worcester Presses, strungului de mare capacitate Okuma Genos L-3000 presa electronică Safan Darley 35T Premium precum și alte două mașini de ultimă generație pentru AutoWelding, pentru a extinde și îmbunătăți capacitatea de sudură.

„La nivelul gamei de produse, în 2020 am lansat raftul cu deschidere mare LS3, care permite încărcări mai ridicate, un design mai flexibil și posibilitatea de a fi integrat în cadrul unor instalații mobile sau multietajate. De asemenea, s-a lansat mașina automată de depozitare pe verticală Tornado UHD, proiectată și construită cu cea mai recentă tehnologie și noul sistem Medium Duty Cantilever, mai modern, mai ergonomic și mai ușor de exploatat”.

Noutăți la Dexion România

O altă noutate majoră pentru Dexion România a constituit-o parteneriatul cu PALOMAT ® – un foarte important producător de echipamente pentru stivuirea paleților, care permite acum companiei să ofere și clienților din România cele mai performante sisteme de stivuire automată a paleților.

„În aceste vremuri de distanțare socială ne-am gândit să venim în întâmpinarea nevoilor clienților printr-o prezență mai puternică online. Astfel, am lansat site-ul dedicat mașinilor automate de depozitare www.dexionmachines.ro, precum și un mic magazin online prin care puteti viziualiza și comanda direct produsele noastre https://www.facebook.com/pg/DexionRomania/shop/”.

Planuri pentru 2021

„Pentru anul viitor dorim să continuăm direcțiile generale de modernizare a producției, de dezvoltare și diversificare a sistemelor automatizate de depozitare pentru a deveni un jucător de referință pe această piață, de lansare a noi soluții mobile pentru rafturi ușoare și grele precum și dezvoltarea și lansarea a diferite alte noi produse și accesorii.

La nivel internațional dorim să deschidem o serie de noi birouri de vânzări în Europa și să ne extindem rețeaua de distribuție în Asia și America de Sud, precum și să continuăm dezvoltarea exportului în tarile limitrofe României.

La nivel de interacționare cu clienții, intenționăm să extindem experiența noilor colegi din domeniul vânzărilor online în toate țărilor Grupului pentru a oferi clienților o experiență complete de achiziție online.

De asemenea, dorim să continuăm interacțiunile directe cu clienții noștri și să le împărtășim noutățile prin evenimente publice și dedicate, lucru ce nu a fost posibil în acest an.

Avem în plan pentru vară un eveniment plin de surprize pentru angajații, clienții și toti partenerii noștri care ne-au fost alături încă de la deschiderea companiei în Romania. Nu am avut posibilitatea să sărbătorim cum se cuvine cei 15 ani de existență Dexion România, deci vom sărbători cu și mai mare optimism 16 ani de existență”.

Provocările

Pentru compania Dexion 2020 a fost un an dificil și plin de provocări specifice. „A trebuit să punem în balans asigurarea siguranței și sănătății angajaților și a partenerilor noștri si continuarea în siguranță a activității. Din fericire până în acest punct am reușit să obținem succes în această direcție. Am combinat lucrul de acasă în departamentele unde a fost posibil, cu organizarea conform regulilor de prevenție a activității de producție, logistică, a locației, a căilor de acces. Prin verificări de temperatură și testări periodice și prin obligativitatea dezinfectărilor și a purtării măștii încă de la începutul pandemiei, am putut limita la minim numărul de îmbolnăviri, am evitat producerea vreunui focar în vreuna din fabricile noastre și toate acestea fără a opri activitatea nici măcar parțial, în nici o zi”.

O problemă majoră în cadrul acestui an a fost criza economică care i-a afectat pe mulți dintre clienții tradiționali ai companiei, în special cei din industriile auto și aeronautică, companii care au înregistrat scăderi ale comenzilor și activitătii.

„Clienții din domeniile alimentar, farmaceutic, eCommerce și anumite sectoare ale producției industrial au avut o perioadă de creștere si astfel și volumul comenzilor s-a echilibrat”.

„Pentru anul 2021 ne-am propus și am elaborat un plan de acțiune care include noi investiții, dezvoltări de produse proprii, diversificarea gamei de produse prin comercializarea unor echipamente necesare în activitatea de depozitare și extinderea serviciilor de inspecție tehnică și service, care să ne permită să depășim nivelul cifrei de afaceri realizate în 2019”, concluzionează reprezentanții Dexion România.

Sursa: TransilvaniaBusiness.ro
Foto: TransilvaniaBusiness.ro

Publicitate
Spune-ți părerea

Economic

Muncitorii unei fabrici Schaeffler din Germania, revoltați de intenția șefilor de a le muta locurile de muncă la Brașov

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Numeroși muncitori din industria metalurgică din districtul Hassberge au intrat în grevă vineri. Mitingurile au avut loc la Bosch Rexroth din Augsfeld și la Schaeffler din Eltmann – deși la Schaeffler obiectivele grevelor de avertizare pe care IG Metall (sindicatul german al muncitorilor din metalurgie) le ceruse, au fost împinse într-o altă direcție. Aici sindicatul și forța de muncă luptă în prezent, în primul rând, pentru a-și menține locația, pe care compania dorește să o închidă .

„Nu sunt adesea fără cuvinte, dar chiar nu am cuvinte pentru ceea ce sa întâmplat de ieri”, a declarat Ulrich Schöpplein, președintele comitetului de întreprindere de la Schäffler din Eltmann, la începutul după-amiezii, în fața a aproximativ 250 de greviști. Sindicaliștii au făcut numeroase concesiuni pentru a satisface cerințele companiei, dar aceasta și-a menținut poziția ferm.

Publicitate

La sfârșitul lunii februarie a existat încă o rază de speranță: Schaeffler a dat sindicaliștilor zece zile lucrătoare pentru a dezvolta idei cu privire la modul în care aceștia ar putea satisface financiar cererile angajatorului. Și rezultatele au fost „copleșitoare”, a spus Schöpplein: Potrivit președintelui comitetului de întreprindere, acestea au dezvoltat un potențial de 19 milioane de euro, pe care compania l-ar putea economisi dacă fabrica Eltmann ar fi păstrată – și, în unele cazuri, la un sacrificiu mare pentru forța de muncă. „Am dat peste 19 milioane de perle, dar nu le-au ridicat”, a spus Schöpplein.

Thomas Höhn de la IG Metall Schweinfurt a lăudat, de asemenea, eforturile și dorința angajaților Eltmann de a face sacrificii pentru a nu închide uzina. „Dar condițiile sunt dificile”, a spus el. Pentru că, în ciuda întregului potențial de economisire, compania insistă asupra faptului că păstrarea fabricii în Eltmann ar trebui să aducă cel puțin la fel de mulți bani ca mutarea locurilor de muncă în Schweinfurt sau mutarea la Brașov, România.

Publicitate

Aici rămâne un decalaj care nu poate fi închis. „Dar există lucruri care nu pot fi introduse într-un tabel Excel”, a subliniat Höhn. Pentru că motivația angajatorului este cu siguranță un factor economic. Höhn a subliniat, de asemenea, că închiderea planificată a fabricii Eltmann nu se referă doar la Eltmann însuși: „Avem de-a face și cu un atac asupra Germaniei ca locație”.

Primarul din Eltmann, Michael Ziegler, și ministrul de stat Dorothee Bär au mers, de asemenea, la uzina Schaeffler pentru a asculta doleanțele greviștilor. Cei doi politicieni CSU au lăudat în mod expres disponibilitatea de a face sacrificii și angajamentul forței de muncă. „Nu v-ați gândit doar la voi înșivă, ci la locație și la compania Schaeffler”, a subliniat Ziegler într-un interviu cu această echipă editorială.

Dorothee Bär a mai spus într-un interviu că Schaeffler trebuie să reacționeze acum în consecință. „Când faceți o astfel de ofertă, trebuie să fiți serioși”, a remarcat ea despre timpul care compania le-a acordat reprezentanților angajaților pentru a stabili potențialul de economisire. „Sper că aceste zece zile nu au fost doar un placebo. Nu așa se tratează oamenii.”

Ministrul de stat Dorothee Bär și primarul Michael Ziegler (centru) în conversație cu președintele comitetului de întreprindere Ulrich Schöpplein

Publicitate

„Schaeffler face parte pur și simplu din Eltmann”
„Ne luptăm de la începutul lunii septembrie pentru a ne asigura că locația este păstrată”, a spus ministrul de stat, care a crescut ea însăși în orașul vecin Eltmann, Ebelsbach. Ea a subliniat, de asemenea, rolul major pe care compania l-a jucat pentru oraș. „Schaeffler face parte pur și simplu din Eltmann” Cunoaște numeroase familii, dintre care câteva generații au lucrat în uzină de zeci de ani, dintre care multe s-au mutat în regiune, în special datorită locurilor de muncă. „Există multe biografii asociate locației. Nu trebuie să uităm niciodată ce înseamnă factorul uman.”

Articolul în limba germană poate fi citit integral aici

Citește mai mult

Economic

O companie IT cu zeci de angajaţi la Brașov cumpără agenţia Five, cu sedii în SUA şi Croaţia

Redactia

Publicat

pe

Publicitate

Endava, compania de software britanică prezentă pe piaţa locală cu şapte centre de livrare, a anunţat vineri că achiziţionează agenţia digitală Five, cu sedii în SUA şi Croaţia.

„Endava, compania de software britanică prezentă pe piaţa locală cu 7 centre de livrare în Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timoşoara, Târgu-Mureş şi Piteşti, a anunţat achiziţia agenţiei digitale Five, cu sedii în Statele Unite ale Americii (Brooklyn, New York) şi Croaţia. Five este o agenţie digitală full-service, a cărei ofertă include zona de strategie de produs, design, gândirea şi implementarea de experienţe digitale şi growth marketing, care se bazează în livrare pe un mix între folosirea metodologiei Agile şi o abordare ştiinţifică fundamentată pe indicatori cheie specifici design-ului de produs”, anunţă compania.

Publicitate

Odată cu această achiziţie, Endava îşi dezvoltă capacitatea de a concepe, planifica şi livra servicii digitale inteligente şi îşi îmbunătăţeşte capabilităţile în zona de strategie digitală de produs şi servicii dedicate zonei de optimizare a acestora.

Achiziţia Five aduce în portofoliul Endava clienţi aflaţi cu precădere pe piaţa din Statele Unite precum Rosetta Stone, Bullhorn Inc. şi Napster.

Publicitate

Five are o echipă de aproape 200 angajaţi în sediile aflate în Brooklyn (New York) şi Croaţia, o mare parte dintre aceştia aflându-se în centrele de livrare din patru mari oraşe ale Croaţiei.

„Five aduce abilităţi complementare în Endava, cu focus în zona de strategie de produs şi strategii de optimizare, zone pe care le considerăm interesante pentru o multitudine dintre clienţii noştri. În acelaşi timp, recunoaşterea lor ca una dintre agenţiile de top din New York şi faptul că mare parte din echipă se află în centrele din livrare din Croaţia se potrivesc modelului nostru de business şi strategiei Endava de a-şi creşte prezenţa în regiunea Adriatica”, a declarat John Cotterell, CEO Endava.

Endava a înregistrat o capitalizare bursieră de 4,26 miliarde dolari pe Bursa din New York, la data de 4 martie 2021.

Publicitate

„Credem că intrarea sub umbrela Endava va deschide mai multe oportunităţi pentru angajaţii noştri şi va aduce clienţilor pentru care deja lucrăm posibilitatea de a răspunde şi altor nevoi”, a declarat Viktor Marohnić, founding partner al FIVE.

Endava este lider în furnizarea de servicii tehnologice de ultimă generaţie şi îşi sprijină clienţii în dezvoltarea propriilor organizaţii, prin utilizarea soluţiilor scalabile de Distributed Enterprise Agile. Clienţii Endava activează în industriile de Plăţi, Servicii Financiare, TMT (Tehnologie, Media şi Telecom), Bunuri de Consum, Logistică şi Medicală.

Endava avea 7.464 de angajaţi la data de 30 decembrie 2020 în birourile sale din America de Nord, Europa de Vest şi în centrele de livrare din România, Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia de Nord, Argentina, Uruguay, Venezuela şi Columbia.

Citește mai mult

Economic

Programul Noua Casă 2021: Condiții de înscriere. Număr mai mic de români care vor putea să își cumpere locuințe în acest an

Redactia

Publicat

pe

white and red wooden house miniature on brown table

Publicitate

În 2021 doar 6.000 de tineri îşi vor putea cumpăra o locuinţă prin acest program, faţă de 8.000 de beneficiari câţi au profitat de Noua Casa anul trecut. Programul este extrem de necesar tinerilor mai ales în oraşele în care preţurile sunt mari.

Noul program Noua Casă este susținut prin credite guvernamentale iar condițiile de acordare a creditului au rămas neschimbate în 2021 față de cele de anul trecut.

Publicitate

Programul Noua Casă va avea în acest an un plafon de 1,5 miliarde de lei, faţă de 2 miliarde de lei cât a fost în 2020, potrivit reprezentanţilor Fondului de Garantare.

Noua casă 2021: Mai puțini bani în acest an

Programul Noua Casa este cel mai avantajos produs de creditare din piaţă, motiv pentru care tinerii mizeză pe el pentru a-şi cumpăra o locuinţă. De exemplu, în Cluj-Napoca apartamentele se vând la un preţ mediu de circa 1.850 de euro pe metrul pătrat.

Publicitate

Din 2009 până în prezent, aproximativ 250.000 de români şi-au cumpărat imobile cu ajutorul acestui program.

Noua Casă 2021: Ce tip de locuințe pot fi cumpărate 

Programul “Noua Casa” este un program guvernamental care are că obiectiv facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziția unei locuințe prin contractarea de credite garantate de stat.

Beneficiarii pot achiziționa în cadrul programului următoarele tipuri de locuințe:

Publicitate

a) locuințe noi, destinate achiziționării, inclusiv cele construite prin programele derulate de Agenția Națională pentru Locuințe, pentru care documentele de recepție la terminarea lucrărilor de construcții noi s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat;

b) locuințe consolidate, destinate achiziționării, pentru care documentele de recepție la terminarea lucrărilor de intervenție în vederea consolidării și/sau reducerii riscului seismic s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat;

c) alte categorii de locuințe, recepționate la terminarea lucrărilor de construcții noi sau de intervenție în vederea consolidării și/sau reducerii riscului seismic, după caz, cu mai mult de 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat.

Garanțiile acordate în cadrul Programului sunt garanții în numele și în cont stat, iar procentul de garantare se aplică în funcție de categoria de locuință.

Nouă Casă 2021: Plafoanele maxime ale garanțiilor

 • Garanție în nume și cont stat de până la 60% pentru creditele pentru locuințe noi, de până la 140.000 de mii de euro. Avansul solicitat beneficiarului în cazul acestor credite este de 15%;
 • Garanție în nume și cont stat de până la 50% pentru credite pentru locuințe noi de până la 70.000 de euro. Avansul solicitat beneficiarului în cazul acestor credite este de 5%;
 • Garanție în nume și cont stat de până la 50% pentru credite pentru locuințe vechi de până la 70.000 euro. Avansul solicitat beneficiarului în cazul acestor credite este de 5%.

Noua Casă 2021: Condițiile de eligibilitate în 2021

Beneficiarii Programului pot fi persoane fizice ce îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

a) la data solicitării creditului garantat, declară pe propria răspundere fie că nu deține în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția nicio locuința, indiferent de modul și de momentul în care a fost dobândită, fie că deține în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția cel mult o locuința, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafața utilă mai mică de 50 mp;

b) achiziționează în cadrul Programului o singură locuința, aflată pe teritoriul României, înscrisă în cartea funciară în condițiile legi;

c) are calitatea de împrumutat în raport cu finanțatorul.

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>