Connect with us
Publicitate

Sport

În ce direcție se îndreaptă SR Brașov? Conducătorii sunt în scandal nu doar cu primăria, ci și intre ei. Cine câștigă dar, mai ales, cine are de pierdut din toate aceste bătălii?

Publicat

pe

Ştirea care făcut înconjurul oraşului miercuri a fost cea că suporterii stegari şi Primăria Braşov s-au împăcat şi vor face împreună echipă pentru ca FC Braşov să evolueze în sezonul viitor în Liga 2. Se pare că totuşi nu este aşa. Asta pentru că o parte dintre suporteri spun că nu sunt de acord cu noul format al clubului.

Miercuri, SR Braşov a remis un comunicat de presă prin care SR Braşov, echipa suporterilor, s-ar fi „împăcat” cu Primăria.

Comunicatul semnat de Gabi Stan, secretar în comitetul director, Emil Birou, vicepreşedinte şi Ciprian Jurubescu, manager general, sună astfel:

„Printr-un acord politic (USR cu PNL) se doreşte susţinerea fotbalului de performanţă în oraş printr-un proiect pe termen lung, reprezentativ unde să se regăsească fiecare iubitor de fotbal localnic şi nu numai, iar pentru acest lucru se doreşte înfiinţarea Asociaţiei FC BRAŞOV STEAGU RENAŞTE.

Publicitate

Propunerea iniţială este ca insituţiile publice (Primăria,Consiliul Local şi/sau Consiliul Judeţean) să deţină o reprezentativitate de 40%, urmând ca diferenţa să fie împărţită în mod egal între SR BRAŞOV, o asociaţie a fostelor glorii stegare şi una a mediului de afaceri local.

La nivel executiv, noua structură va avea pentru început un preşedinte şi un antrenor din afara Braşovului (lucru dorit de oficialităţi şi agreat de SR Braşov), va avea doi vicepreşedinţi (unul ales de PNL şi unul propus de SR), şi un manager general propus de SR. Mai departe nu s-au stabilit multe detalii, dar s-a decis implicarea activă a lui Mugurel Buga lângă noua echipă tehnică şi neincluderea celor care au condus secţia de fotbal de la Corona.

La nivel sportiv, pentru a proteja o investiţie din bani publici care şi-a îndeplinit obiectivele pentru care a fost finanţată, se doreşte un acord din partea FRF pentru cesionarea meritului sportiv din Liga 2 către noua structură reprezentativă a oraşului.

Fotbalul braşovean a trecut în ultimii ani prin momente dificile şi salutăm deschiderea oficialităţilor pentru readucerea Braşovului pe harta fotbalului românesc profesionist. Din dorinţa de a perpetua spiritul stegar ţinut în viaţă în ultimii ani de către SR Braşov, din respect pentru toţi iubitorii de fotbal din Braşov, din pasiune pentru culorile galben şi negru, SR Braşov doreşte să fie parte activă în dezvoltarea fotbalului braşovean şi promite că va lupta până la epuizare pentru respectarea şi păstrarea principiior şi valorilor stegare.

În urma discuţiilor avute cu reprezentanţii Primirlei Municipiului Braşov, prin care ni s-a propus să fim parte activă, SR Braşov doreşte să anunţe oficial că va contribui din interior la noul proiect fotbalistic de performanţă pentru Braşov şi reprezentativ pentru toţi braşovenii.

În ultima perioadă au circulat, mai ales în mediul on-line, foarte multe informaţii cu privire la clubul nostru. De aceea, considerăm oportun să facem o informare oficială pentru liniştea tuturor stegarilor.

În primul rând, mulţumim încă o dată tuturor celor care aţi contribuit la campaniile noastre şi aţi ajutat prin implicarea voastră la ducerea la bun sfârşit a unui sezon emoţionant care ne-a adus foarte aproape de o promovare istorică!”

Cu toate acestea se pare că „împăcarea” este departe de a se fi înfăptuit. Mai mult, un război a izbucnit şi în interiorul SR-ului care s-a rupt în mai multe „bisericuțe”. Asta pentru că restul membrilor clubului în frunte cu Dinu Ţurcanu, președintele clubului, nu sunt în asentimentul celor trei semnatari ai comunicatului.

Ca răspuns la acel comunicat, pe pagina oficială a SR Braşov a apărut o comunicare fermă, care contrazice cele spuse tot de SR Braşov prin Gabi Stan, Emil Birou şi Ciprian Jurubescu.

„SR Brașov nu a primit invitație oficială în proiectul autorităților. Prin urmare, nu putem discuta despre o intenție oficială din partea noastră ca să ne alăturăm lor. Vrem să fim corecți cu voi, suporterii stegari, cu banii investiți, cu timpul alocat voluntar pentru echipă în acești patru ani. În momentul în care avem date exacte, legale, le vom distribui alături de voi prin intermediul canalelor noastre oficiale: Liga Suporterilor Stegari, SR Brașov sau președintele echipei. Dorim să ducem proiectul #SteagulRenaște la un alt nivel. Însă totul se poate face doar într-un mod profesionist, nu cu discuții informale. În urma propunerii verbale, am solicitat aseară primarului Allen Coliban invitația oficială în scris, cu ce presupune implicarea și rolul nostru în cadrul clubului.”

În tot acest scandal sunt totuşi şi oameni care vor ca problema să se rezolve şi FC Braşov să redevină de a fost odată. Şi aceşti oameni sunt cei care „au ridicat Steagu’ sus”. Prezent la DigiSport, Mugurel Buga a transmis: ”Ar fi extraordinar să se întâmple. Brașovul are potențial la nivel de jucători. Ne dorim să avem suporteri alături de noi. Este un proiect nou, am înțeles că și autoritățile locale vor fi alături de noi. Sperăm să reușim să aducem fotbalul Brașovean pe prima scenă, din nou”

Vom avea sau nu FC Braşov în Liga 2? Dacă vom avea, echipa va avea suporteri sau nu? Merită efortul şi banii autorităţilor atâta timp cât nici măcar oamenii de fotbal din Braşov nu se înțeleg între ei? Şi cel mai important: cât de mari sunt interesele personale întrucât s-a generat o adevărată bătălie pentru cine înființează noul FC Braşov? Acestea sunt doar câteva întrebări la care sperăm să răspundă cât mai repede toate părțile implicate.

 

 

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes