Connect with us
Publicitate

Turism

În Braşov nu mai există nicio tabără şcolară de stat. Primăria încearcă recuperarea taberei din Predeal, aflată în paragină: are clădirile, dar nu și terenul

Publicitate

Publicat

pe

Județul Brașov a avut 10 tabere școlare de stat înainte de 1989, însă acestea s-au degradat în lungul proces al retrocedărilor sau litigiilor. Doar 3 ar putea fi aduse la viață peste câțiva ani, dacă Primăria municipiului Brașov și cea din Predeal vor reuși să reglementeze situația lor juridică, informează Agenția de presă Rador.

Publicitate

“Municipalitatea este în faza finală de reglementare a situației juridice a terenului pe care sunt cele trei clădiri în care au funcționat tabere pentru elevi, clădiri pe care le-am primit de la Ministerul Tineretului, în urmă cu mai mulți ani. Din păcate, la acel moment am primit proprietatea asupra clădirilor, nu și a terenului, terenul având un alt proprietar. De-a lungul anilor am avut multe discuții cu autoritățile publice din Predeal, pentru a reglementa această situație. Acum suntem la OCPI cu documentația necesară, iar după ce vom finaliza această procedură sperăm să avem și acordul Consiliului Local din Predeal de reglementare a situației juridice și atunci vom putea demara investițiile necesare pentru aducerea la viață a celor trei clădiri”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Cei care își permit costurile unor tabere private deja țintesc spre experiențele oferite în străinătate.

“Se fac și tabere, organizat. Avem o doamnă profesoară care organizează în timpul vacanței de vară excursii în străinătate, chiar tabere. Da, se organizează”, susține un elev. „Am fost hotel / motel. Am stat aproximativ o săptămână minus 2 zile dus-întors, pentru că a durat aproximativ 12 ore, din câte îmi amintesc. Mai mult a durat drumul din România către graniță, decât de la graniță către Veneția. Cel puțin la Colegiul «Grigore Moisil» și vara aceasta va fi o tabără la Amsterdam, din câte am înțeles, tot organizată de profesoara cu care a fost și la Veneția. Caut într-o tabără și puțină independență, să nu fim supravegheați cum am fost în clasele 5-8. Ce nu mi-a plăcut la aceasta a fost faptul că era un program foarte strict și era și anunțat în seara de dinainte”, a precizat un tânăr.

Publicitate

Până în 1989, în județ funcționau tabere școlare, între altele, la Dâmbul Morii, Timişul de Jos, Timişul de Sus, Predeal sau la Sâmbăta de Sus.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes