Connect with us
Publicitate

Social

Impactul oponenților bazați pe IA în pokerul online (P)

Publicat

pe

Publicitate

Descoperă cât de importanți sunt oponenții bazați pe Inteligență Artificială pentru partidele de poker online, cât de mult influențează jocul și multe altele.

Cât de importanți sunt oponenții bazați pe Inteligență Artificială în jocul de poker online?

Pokerul se numără printre jocurile de noroc apreciate la nivel global, numărul jucătorilor fiind de 100 de milioane de persoane. În timp ce la origini, în 1803, când a fost adus în Louisiana de coloniștii francezi, acest joc era unul considerat eminamente bazat pe noroc, din 2010, pokerul a devenit un sport al minții.

Între oameni și dispozitivele inventate de aceștia se desfășoară o luptă a minții încă din 1989, care a culminat cu victoria computerului Deep Blue contra lui Garry Kasparov în 1997 la un meci de șah. Mai apoi, pe măsură ce platformele cu jocuri de noroc, precum casino Romania online, au început să se dezvolte, rolul oponenților a fost preluat de jucători virtuali, generați de Inteligența Artificială. Iar impactul acestora asupra pokerului online se simte din plin.

Publicitate

Jucătorii de poker umani vs oponenții care se bazează pe IA

În anul 2017, Libratus, un program de computer specializat în poker și creat de Tuomas Sandholm și Noam Brown a învins patru dintre cei mai bine clasați jucători profesioniști de poker. De-a lungul unei competițîi de poker Texas Hold’em, care s-a desfășurat timp de 20 de zile, Libratus, care era operat de 100 de procesoare, a câștigat echivalentul a 1.8 milioane de dolari în jetoane.

Tuomas Sandholm contribuie în 2019 la crearea unui alt program IA pentru poker, denumit Pluribus și care a reușit să învingă de data aceasta 6 oponenți umani, toți specialiști în Texas Hold’em No Limit. Dat fiind faptul că folosește modele strategice predefinite, nivelul resurselor folosite de acest oponent AI sunt foarte mici în comparație cu cele ale programelor anterioare.

Este vorba de numai două procesoare centrale și o memorie de 128 GB. Spre comparație, Alpha Go, care a fost creat în 2016 avea nevoie de 1920 de procesoare pentru a juca împotriva unui singur jucător profesionist. În urma rezultatelor obținute de cercetători cu aceste programe superinteligente s-a ajuns la concluzia că folosirea unor oponenți IA extrem de dotați ar avea efecte negative asupra industriei de poker online.

Cum influențează oponenții IA segmentului pokerului online?

Rezultatele bazate pe testele științifice au arătat că oamenii pot fi destul de limitați atunci când trebuie să joace împotriva unor minți digitale. Însă, în ciuda acestui lucru, rolul oponenților IA nu este de a învinge jucătorii umani, ci de a le oferi o alternativă la fel de bună la masa de joc precum alți jucători de poker.

Astfel, jucătorii, începători sau profesioniști, pot învăța din strategiile oponetului IA și își pot îmbunătăți abilitățile și modul de joc. Colaborarea dintre IA și jucătorii umani de poker online înseamnă și analize și statistici utile pentru cei din urmă, care îi pot ajuta să-și perfecționeze stilul de joc, să învețe să anticipeze mișcările celorlalți oponenți umani și să se adapteze mai bine jocului. Partidele de poker împotriva oponenților IA înseamnă ajutor în abordarea celor mai bune decizii în timpul jocului și stimularea jucătorilor.

Mai mult decât atât, jucătorii umani pot învăța să-și corecteze greșelile și obțin informații utile despre stilul lor de joc, care pot fi folosite pentru stabilirea unui stil de joc propriu. În acest moment, atunci când trece de la stadiul de oponent, jucătorul virtual, bazat pe Inteligență Artificială, la cel de antrenor pentru oameni. Acesta dispune atât de instrumente de predare a jocului și a celor mai bune strategii, cât și de instrumente de identificare a zonelor în care abilitățile jucătorului uman pot fi îmbunătățite.

În acest moment, oponentul IA este cel mai bun instrument de perfecționare a abilităților unui jucător de poker uman, care își dorește să atingă nivelul de profesionist. În 2024, boții IA de pe platformele de poker online sunt departe de supercomputerele create în 2017 și 2019. Boții de poker bazați pe Inteligență Artificială imită comportamentul jucătorilor împotriva cărora joacă, dar mai apoi, pe baza celor învățate, își creează strategii proprii, ce pot fi folosite și de către oameni.

Respectă oponenții IA principiul fair-play-ului la jocurile de poker online?

Cu siguranță că, având o putere atât de mare de procesare a datelor și de interpretare a acestora, acești boți IA sunt cu mult deasupra puterii de gândire umane. Desigur, acest lucru echivalează cu o incertitudine legată de respectarea principiilor etice de egalitate de șanse, dar, în același timp, constituie și un element stimulator pentru oponenții umani. Aceștia își pot îmbunătăți propriul stil de joc, trebuie să învețe să se adapteze și să evolueze pentru a rămâne competitivi.

În fapt, nu aceasta este problema cea mai mare a jucătorilor de poker, ci utilizarea în scopuri oneroase a programelor IA din poker de către jucătorii umani pentru a-și crea un avantaj în jocul contra celorlalți oponenți umani. Însă, din acest punct de vedere, operatorii de poker din mediul digital deja au implementat sisteme de detectare a unor astfel de amenințări.

Prin urmare, jucătorii umani pot juca liniștiți pe site-urile cu jocuri de poker din mediul online, singura lor preocupare urmând să fie îmbunătățirea stilului de joc și obținerea de rezultate cât mai avantajoase la masa de poker.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes