Connect with us
Publicitate

Economic

Immofinanz a mai vândut 3 hectare din platforma IUS din Braşov către un dezvoltator imobiliar

Publicat

pe

Publicitate

După ce anul trecut austriecii de la Immofinanz au vândut un teren de 1,2 hectare al platformei IUS Brașov către Kaufland și Lidl, în acest an, compania de dezvoltare imobiliară a mai vândut 3 hectare din accea și platformă de 6 hectare către un dezvoltator imobiliar. Compania deținea fosta platformă industrială IUS de circa 60.000 mp, pe care intenționa să dezvolte un proiect de retail Stop.Shop, la care a renunțat, în 2018, din cauza timpului prea mare necesar pentru obţinerea aprobărilor necesare, relatează Economica.net.

Immofinanz spunea, la începutul anului trecut, că demarase procedura de obţinere a autorizaţiilor necesare pentru construcţia unui centru comercial Stop Shop în Braşov, pe fosta platformă IUS din Braşov (o fostă fabrică de scule), dar a abandonat ideea și acum circa un an a vândut circa 12.000 de metri pătrați din terenul fostei fabrici către Kaufland și Lidl pentru circa 3,8 milioane euro. 

Compania negocia vânzarea restului de 4,8 hectare cu un dezvoltator, care, până la urmă a preluat doar 3 hectare dintre cele 4,8 rămase pentru o sumă estimată în jurul a 7 milioane de euro. 

Potrivit surselor Economica.net, restul de 1,8 hectare din teren ar putea fi transformat în parc, dacă primăria va achiziționa bucata rămasă de la compania care îl deține. De altfel, importanța apariției unui nou parc în Brașov a fost menționată de mai mulți reprezentanți ai opiniei publice din oraș.

Publicitate

Compania austriacă a mai scos la vânzare, anul trecut, imobilele de birouri Pipera I, cu o suprafață închiriabilă de 19.743 de metri pătrați, în care funcționează centrul de tehnologie Vodafone, și Pipera II, în suprafață de 9.628 de metri pătrați, amplasate în Pipera și Băneasa Airport Tower, de 6.931 de metri pătrați, din apropierea Aeroportului Băneasa.

De asemenea, veniturile obținute din chirii de Immofinanz la nivel global în primele nouă luni ale anului au crescut cu 5,7%, până la o valoare de 215,1 milioane euro, ca urmare a extinderii portofoliului prin achiziții și finalizări.

„Immofinanz s-a confruntat cu dificultăți cauzate de pandemia COVID-19 însă, în ultimele luni, am implementat o serie de măsuri – atât la nivel operațional, cât și în ceea ce privește activele financiare – pentru a reduce efectele negative și pentru a consolida compania. Suntem un partener puternic și de încredere pentru chiriașii noștri și avem capacitatea de a încheia tranzacții de succes chiar și în perioade incerte, fapt demonstrat prin vânzarea profitabilă a unei proprietăți în Germania. Cu un bilanț financiar solid și lichidități de peste un miliard de euro, suntem poziționați optim pentru dezvoltare în perioada următoare și pentru a beneficia de oportunități din piață ce pot apărea ca urmare a acestei crize”, a declarat Ronny Pecik, CEO Immofinanz.

Compania deţine 13 proprietăţi de 618 milioane de euro în România de pe urma cărora a obţinut venituri din chirii de 12,5 milioane de euro. Immofinanz controlează proprietăți de retail de 328,8 milioane de euro, iar restul de 289,2 milioane de euro sunt clădiri office.

Sursa: Economica.net

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes