Connect with us
Publicitate

Administrație

Iluminatul festiv de Crăciun va costa Braşovul două milioane de lei. Doar factura la electricitate va ajunge la 21.000 de lei

Publicat

pe

În luna septembrie, la nivelul Uniunii Europene s-a ajuns la un acord privind reducere voluntară a consumului de energie electrică cu 10% cu o componentă obligatorie de 5% în orele de vârf. Primăriile din țară se pregătesc intens să cheltuie bani pentru iluminatul de sărbători.

În contextul în care că există o tradiție să avem târguri somptuoase de Crăciun, spectacole de lumini și să se cheltuie bani publici pe concerte. Toate aceste obiceiuri sunt mari consumatoare de energie şi de bani într-un moment în care bugetele primăriilor sunt tot mai apăsate de cheltuieli.

Newsweek a cerut date tuturor primăriilor importante din România și a observat că tradiția consumului de energie de sărbători continuă chiar și într-un moment de criză economică și energetică.

Primăria municipiului Brașov a hotărât organizeze în acest an 6 evenimente începând din data de 30 noiembrie.

Concerte, colinde, alte spectacole

Publicitate

Astfel că în Piața Sfatului va avea loc Târgul de Crăciun unde, pe lângă Bradul de Crăciun, vor fi și concerte de colinde, dar și alte spectacole. Primăria îl aduce la târg și pe Moș Crăciun care va fi prezent în fiecare seară de la ora 17 până în data de 23 deccembrie.

Din data de 16 decembrie până la jumătatea lunii ianuarie la Banca de Cultură Apollonia din Brașov se vor organiza o expoziție de artă, serate de muzică, dar și momente artistice oferite de actori printe altele.

Primăria a mai declarat că în Piața Sfântul Ioan se va organiza un patinoar „care va fi dublu față de cel de anul trecut ca suprafață”. Tot aici, împreuna cu un post de radio, primăria va face studioul lui Moș Crăciun.

Primăria din Brașov va aranja și un târg de donat jucării sau cadouri pe 3, 10 și 17 decembrie în Piața Unirii. De asemenea, turiștii și brașovenii vor putea vedea „Povestea lui Moș Crăciun, în drumul său spre Laponia”. Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile.

Un alt eveniment destinat celor mici și nu numai va avea loc în Parcul Titulescu unde doritorii pot confecționa decorațiuni și cadouri de Crăciun în fiecare weekend.

Conform datelor obținute de Newsweek de la Primăria din Brașov, bugetul alocat pentru iluminatul festiv ajunge la 2 milioane de lei. Primăria estimează că pentru plata energiei electrice pentru iluminatul festiv costurile se vor ridica la 21.000 de lei. În plus, față de anul trecut, în Brașov vor fi decorate cu instalații luminoase alte șase bulevarde și încă trei parcuri.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes