Connect with us
Publicitate

Social

„Ieşirea la bar ne poate îmbolnăvi cel mai uşor cu Covid-19”

Publicat

pe

Asociaţia Medicală din Texas a întocmit o listă a activităţilor în urma cărora ne putem îmbolnăvi cu noul coronavirus. Astfel, o ieşire la bar ne poate îmbolnăvi cel mai uşor cu Covid-19, în vreme ce mersul la cumpărături este mai sigur decât a lua cina la cineva acasă, după cum scrie digi24.ro.

„Nivelul de risc la care putem fi expuşi în funcţie de diferite activităţi pe care le facem în mod curent a fost apreciat pe o scară de la 1 la 10. Deschiderea unui email ne expune cel mai puţin la infecţia cu noul coronavirus, cum era de aşteptat. În aceeaşi categorie intră şi mersul la benzinărie, preluarea mâncării de la restaurant, campingul sau tenisul”, mai menţionează Asociaţia Medicală din Texas.

De asemenea, cumpărăturile, plimbarea sau mersul cu bicicleta împreună cu alţi prieteni sunt pe lista activităţilor cu risc moderat spre minimum. Tot aici se încadrează şi cazarea la hotel pe parcursul a două nopţi sau aşteptarea la medic.

Nici mersul la bibliotecă sau la muzeu nu ne fereşte de riscuri, mâncatul la o terasă sau o oră la locul de joacă sunt la nivelul 4.

Publicitate

Totodată o cină la cineva acasă – care este la nivelul 5 – poate prezenta un risc mai mare faţă de mersul la cumpărături – care se situează pe poziţia a treia.

Mersul la grătar la curte, mersul la plajă, cumpărăturile la mall, trimiterea copiilor la şcoală sau în tabără, înotul într-un bazin public sau vizitarea rudelor vârstnice sau chiar prieteni sunt încadrate la risc moderat.

Mult mai periculoase sunt considerate mersul la salon sau la restaurant, participarea la o nuntă sau înmormântare, călătoria cu avionul, îmbrăţişările, acestea fiind cotate la nivelul 7.

Pe primele poziţii între activităţile riscante „sunt mersul la sală sau în parcurile de distracţii, mersul la cinematograf sau la concerte, inclusiv pe stadion. De asemenea, participarea la slujbe cu mai mult de 500 de enoriaşi şi mersul la bar prezintă cel mai înalt grad de expunere la noul coronavirus, avertizează medicii americani”, conform sursei citate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes