Connect with us
Publicitate

Social

Ieri a fost Ziua Mondială a Populaţiei: câţi oameni vor mai trăi în România în anul 2100?

Publicat

pe

Publicitate

Ieri, pe 11 iulie a fost Ziua Mondială a Populației, eveniment inițiat pentru prima oară de către Organizația Națiunilor Unite (ONU) în anul 1989. În prezent, Ziua Mondială a Populației este un prilej anual de conștientizare a diferitelor probleme ce afectează populația la nivel global. De la o ediție la alta, această zi a caștigat popularitate, bucurându-se de sprijin și de interes din partea organizațiilor și a oamenilor din întreaga lume.

Știați că, până în anul 2100, numărul oamenilor care vor trăi până la 100 de ani va crește de peste 100 de ori, de la aproape două sute de mii acum până la două zeci de milioane atunci?

Speranța de viață la naștere este unul dintre unul dintre cei mai importanți indicatori demografici. Creșterea remarcabilă din ultimii o sută de ani este subliniată în fiecare an cu ocazia Zilei Mondiale a Populației. Ea se datorează accesului mai bun la hrană, condițiilor de viață semnificativ mai bune, precum accesul la apă potabilă și apă curentă pentru igienizare, dar și progreselor înregistrate de medicină.

Organizațiile nonguvernamentale, grupurile oamenilor de afaceri, organizațiile comunitare și alte instituții desfășoară, cu ocazia acestei zile, diverse activități educaționale: seminarii, sesiuni de informare educațională, ateliere, cursuri, dezbateri și concursuri axate pe creșterea gradului de informare a oamenilor pe tematica aleasă.

Publicitate

Estimările ONU plasează populația Românieipe un trend descendent, astefel încât în anul 2100 în România vor trăi în jur de 12 milione de persoane.

Antonia Steinesz

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes