Connect with us
Publicitate

Social

Ideea creării Statelor Unite Române i-a făcut pe brașoveni să râdă în hohote. Ei propun un nou drapel din aur, instituții mutate în beciuri, iar George Simion să fie președinte

Publicat

pe

Imaginația brașovenilor s-a dezlănțuit odată ce au auzit propunerea co-președintelui AUR, George Simion. El își dorește ca România și Republica Moldova să dispară de pe harta lumii, iar în loc să apară Statele Unite Române. Capitala noii națiuni ar urma să fie la Brașov, a mai spus deputatul într-un interviu acordat pentru Euronews.

Publicitate

Am stat de vorbă cu câțiva brașoveni care au aflat de ideile demne de filmele science fiction ale parlamentarului AUR. La întrebarea unde ar putea fi mutate toate instituțiile centrale, un brașovean ne-a spus că „Brașovul e un oraș foarte important. Are și sedii goale unde poate să fie capitala. Uite, pe domnul președinte îl putem găzdui aici, în Casa Sfatului, îl băgăm acolo în turn, poate joacă golf de acolo. Și Guvernul poate să stea aici, la Cerbul Carpatin, au loc, e și prea mult pentru ei. Parlamentul dedesubt, are și beci clădirea asta. Și mai e la cetate sus acolo, a fost și pușcărie, pot să meargă băieții direct”.

Pe mulți dintre cei cu care am vorbit, inclusiv numele noii națiuni pare un sunet care îi zgârie pe creier. „Și denumirea de unde a scos-o? Cred că visează. Cum ați spus, Stele Unite Române? Da, domnul e din altă lume. Și bănuiesc că dumnealui vrea să fie președinte? Da, visează. Să coboare cu picioarele pe pământ”, a spus o tânără pe care am întâlnit-o în Piața Sfatului.

Odată cu apariția Statelor Unite Române, țara va avea un imn nou, dar și un alt drapel. Cum ar putea arăta steagul național? Ne lămuresc tot brașovenii.

Publicitate

„Ce fel de drapel am putea să avem, din aur bineînțeles. Eventual să mai scrie și AUR pe el”, spune o brașoveancă.

„Poate inversează culorile, pune și verde ce pune mai pune acolo, pentru ca să semene așa cu Ungaria, mă gândesc”, povestește un alt brașovean.

Inclusiv pe rețelele de socializare propunerea lui George Simion a dezlănțuit imaginiația oamenilor, iar glumele curg fără încetare. Iată doar câteva dintre comentariile cititorilor brasov.net.

„Oricum la Brașov cam jumătate sunt moldoveni”

„După ce va descoperi viața pe marte? Sau înainte. Nu înțeleg”

Publicitate

„Foaie verde băț, n-ai de lucru, fă-ți! Oare este cu toate țiglele la cap?”

„Se va uni România cu Moldova când se va uni Ardealul cu Ungaria”

Într-un interviu acordat pentru Știrile Kanal D, co-președintele AUR, George Simion a spus că „e normal atâta timp cât neamul nostru se întinde de la Nistru până la Tisa să incercăm ca toți românii să fie uniți în cadrul aceluiași stat. În cele din urmă o să ne unim. Înaintașii noștri au gândit capitala țării să fie în centru, de exemplu la Brașov, și nu văd de ce nu am supune spre dezbatere”.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes