Connect with us
Publicitate

Turism

Idee inedită, la Bușteni. În fiecare zi de luni, localnicii au acces gratuit la telescaunul și Fun Park-ul de pe domeniul schiabil Kalinderu

Publicat

pe

Publicitate

Gratuit, la schi, în fiecare zi de luni. Este facilitatea de care se bucură locuitorii stațiunii Bușteni de când domeniul schiabil Kalinderu a intrat în administrarea primăriei. Începând din această iarnă, localnicii pot folosi telescaunul și se pot distra în parcul de aventură fără să plătească un leu.

Bușteniul, este singura stațiune de pe Valea Prahovei care oferă gratuitate localnicilor care sunt pasionați de schi, snowboarding sau săniuș. În loc să plătească 160 de lei pentru un skipass valabil o zi întreagă, oamenii care locuiesc în oraș pot folosi gratuit telescaunul, în fiecare zi de luni. Patricia, de exemplu, are 58 de ani și este pensionară. Schiază de mică, iar acum profită de orice moment să se bucure de pârtii.

„Ideea este foarte bună, este ok, mai ales pentru cei din Bușteni, e ok. În weekend este foarte aglomerat, dar exagerat de scump nu cred că este. O să profit de această gratuitate, normal”, a spus Patricia.

În zona de îmbarcare a telescaunului, barierele unui singur turnichet sunt coborâte, iar pe acolo se face accesul localnicilor. Ceilalți turiști urcă prin alte puncte, unde trebuie să utilizeze cartelele. Pentru cei care trăiesc în Bușteni, gratuitatea din zilele de luni le face o economie consistentă în buget.

Publicitate

„Pentru o familie e o economie serioasă, vă dați seama, e o facilitate pentru care vrem să mulțumim primăriei. Cu siguranță o să mai vin”, a spus un localnic.

„Ideea e foarte bună pentru localnici, prețurile sunt destul de mari oricum, mai ales pentru copii. Echipament oricum aveam, deci nu mă costă nimic să mă distrez. Dacă o să mai se mențină această facilitate, o să mai vin bineînțeles”, a mai declarat un localnic.

În anii trecuți, domeniul schiabil Kalinderu era administrat de o companie privată. Contractul de concesiune s-a încheiat, iar primăria a decis să preia pârtiile și să le administreze. Așa a venit și ideea de a oferi locuitorilor această facilitate în zilele în care stațiunea nu este aglomerată.

„Localnicii au acces gratuit la telescaun, inclusiv în Fun Park, la roller coaster, la săniuța bob, la banda de începători și sus, unde este pârtia special amenajată de săniuțe, toți cetățenii au gratuitate la săniuțe. Trebuie să prezinte cartea de identitate, să facă dovada că sunt cetățenii orașului nostru”, a declarat Delia Geantă, administratorul domeniului schiabil Kalinderu.

Tarifele la telescaunul din Bușteni au rămas neschimbate, în acest sezon. Prețurile abonamentelor pornesc de la 160 de lei, până la 610 lei, în cazul cartelei valabilă cinci zile. În schimb, cele mai ieftine cartele, cu 10 puncte, costă 95 de lei, iar cele cu 120 de puncte ajung să coste 720 de lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes