Connect with us
Publicitate

Administrație

Iașul ia fața Brașovului și lansează în consultare publică un proiect de lege care ar obliga șoferii să circule cu 30 de km/h, după modelul din Paris

Publicat

pe

Primăria Iași a lansat în consultare publică un proiect care prevede limitarea vitezei la 30 km/h pe prima bandă pe străzi din oraș care au cel puțin patru benzi. Instituția susține că, printr-o astfel de măsură, pot fi prevenite accidente grave, iar măsura poate face posibilă realizarea unor aranjamente suplimentare a străzilor care să ofere un loc mai bun mobilității active în spațiile publice.

Publicitate

„Probabilitatea unui accident fatal pentru un pieton crește proporțional cu viteza. Riscul de deces este de 9 ori mai mic la 30 km/h decât la 50 km/h, iar leziunile sunt mult mai ușoare. Cu cât un șofer conduce mai repede, cu atât trebuie să anticipeze mai mult ceea ce se întâmplă în jurul său. Câmpul vizual se restrânge odată cu creșterea vitezei. Micșorând viteza de deplasare de la 50 la 30 km/h, câmpul vizual crește de la 90° la 120°. Astfel, șoferul poate anticipa pietonii care intră pe carosabil sau copii care din joacă pot apărea dintre două mașini”, se arată într-un document publicat de Primărie. Proiectul va sta în consultare publică timp de 2 săptămâni. Ieșenii sunt invitați de Primărie să-și exprime părere despre proiect prin completarea unui chestionar online.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes