Connect with us
Publicitate

Eveniment

Iarna se apropie cu pași repezi. Ninge în Harghita, iar meteorologii spun să ne așteptăm la zăpadă și în Brașov

Publicat

pe

Publicitate

În doar câteva zile România a trecut de la un anotimp la altul, iar acum iarna pare că vrea să se instaleze. A început deja să ningă în județul Harghita, temperaturile au scăzut sub 0 grade Celsius, iar pe asfalt s-a depus un strat subțire de zăpadă. Angajații Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov a scos deja utilajele de deszăpezire din garaje.

„Utilajele de deszăpezire au intrat în acțiune în această dimineață în zonele înalte din județului Harghita pe DN12A (zona Frumoasa – Lunca de Sus), DN12C (zona Lacul Roșu) și DN15 (zona Borsec). În acest moment acționăm cu 16 utilaje care au împrăștiat peste 24 de tone de materiale antiderapante în primele ore ale dimineții. Cu toate că stratul de zăpadă nu este consistent, îi avertizăm pe șoferi să circule cu prudență și să nu plece la drum dacă nu au mașinile pregătite pentru iarnă”, au declarat reprezentanții DRDP Brașov.

Urmează zile cu vreme rece și în alte zone din țară, inclusiv la Brașov. Meteorologii au anunțat că temperaturile vor coborî sub pragul de îngheț pe timpul nopții, iar ziua termometrele nu vor indica mai mult de 10-11 grade Celsius. La altitudini de peste 1400 de metri va ninge, iar vântul va sufla cu viteze de peste 70 de kilometri pe oră.

❄ A început să ningă în județul Harghita! ❄ - 09.11.2021
play-sharp-fill

❄ A început să ningă în județul Harghita! ❄ - 09.11.2021

Publicitate

În această dimineaţă a început să ningă şi în Postăvarul. Pe camera video a cabanei din vârful muntelui care transmite live imaginile de acolo se vede cum ninge destul de puternic în zonă.

Julius Römer Hütte - Cabana Postavarul - 🔴 Poiana Brasov Live Webcam Partia Lupului
play-sharp-fill

Julius Römer Hütte - Cabana Postavarul - 🔴 Poiana Brasov Live Webcam Partia Lupului

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes