Connect with us
Publicitate

Social

Iarna pare că se instalează în vârf de munte. În masivul Bucegi temperaturile au scăzut astăzi sub zero grade Celsius

Publicat

pe

Deși ne aflăm aproape la jumătatea toamnei, în zonele montane înalte sezonul rece pare că vrea să pună stăpânire. Pe platoul Bucegi, la peste 2000 de metri altutudine, peisajul este unul de iarnă autentică. Temperaturile au scăzut astăzi până la -1 grad Celsius, masivul a fost acoperit de ceață, iar vântul a suflat cu putere pe tot parcursul zilei.

Din cauza frigului, plantele din vârful muntelui au înghețat, iar un strat de pojghiță a acoperit gardurile, indicatoarele, panourile și refugiul telegondolei din Sinaia. Foarte frig pentru această perioadă a anului a fost și la altitudini mai joase. Tot în Sinaia, la cota 1400 termometrele nu au arătat astăzi mai mult de 3 grade Celsius, iar turiștii care au ajuns pe munte nu au rezistat foarte mult dacă nu erau echipați cu bocanci, haine groase, căciuli și mănuși.

 

Pentru că vremea este extrem de instabilă salvamontiștii îi avertizează pe turiști să nu se aventureze pe munte, mai ales în zilele în care traseele sunt acoperite de ceață, iar vizibilitatea este extrem de redusă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes