Connect with us
Publicitate

Util

Iarna îşi intră în drepturi! Alertă cod portocaliu de viscol și ninsori în judeţul Covansa

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări cod portocaliu de ninsori și viscol pentru mai multe zone de munte din țară. Avertismentele vizează județele Covasna, Vrancea și Buzău și sunt valabile până la ora 10.00, urmând să afecteze localități din aceste regiuni.

Publicitate

În zona de munte a județului Covasna, inclusiv localitățile Întorsura Buzăului, Ozun, Sânzieni, Sita Buzăului, Ghelința, Bățani, Cernat, Brețcu, Turia, Barcani, Ojdula, Vâlcele, Boroșneu Mare, Bodoc, Ghidfalău, Belin, Dobârlău, Reci, Hăghig, Micfalău, Bixad, Poian, Aita Mare, Mereni, Malnaș, Moacșa, Estelnic și Comandău, se așteaptă intensificări puternice ale vântului, cu rafale ce pot depăși 80-90 km/h. Vântul puternic va produce viscol, afectând vizibilitatea și reducând-o sub 50 de metri.

Rafale puternice de vânt pe teritoriul României

În zona de munte a județului Vrancea, precum și în localitățile Nereju, Tulnici, Vrâncioaia, Soveja, Nistorești, Vintileasca, Jitia și Spulber, se prognozează intensificări ale vântului cu rafale ce pot atinge 90-120 km/h, generând condiții dificile de deplasare.

Publicitate

Avertismentul meteo se extinde și în zona de munte a județului Buzău, inclusiv localitățile Nehoiu, Lopătari, Gura Teghii, Chiojdu, Siriu, Mânzălești, Bisoca, Brăești, Colți și Bozioru, unde se anticipă intensificări puternice ale vântului cu rafale între 90 și 120 km/h.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes