Connect with us
Publicitate

Social

Iarnă cu gigacaloria mai ieftină cu 14% la Braşov: „Prețul va fi mai mic, 233,07. Oamenii și-au tăiat caloriferele și au pus un dop de ipsos”

Publicat

pe

Gigacaloria se va ieftini, la Brașov, cu 14%, din luna noiembrie a acestui an. În acest context, încălzirea în sistem centralizat va fi cu 33% mai ieftină față de cea individuală.

Publicitate

Concret, o familie poate plăti, în lunile de iarnă, facturi cuprinse între 200 și 400 de lei, transmite Radio România Braşov FM.

“Pentru perioada aprilie – octombrie avem un preț al gigacaloriei de 264,14 lei cu TVA de 19%. (…) Din noiembrie până în martie, practic pe parcursul sezonului rece legiferat, prețul va fi mai mic, 233,07, cu TVA de 5%”, a explicat șeful Serviciului Public Local de Termoficare Brașov, Mircea Marin.

De teama scumpirii gazului, tot mai mulți brașoveni, dar și instituții sau firme vor să se rebranșeze la sistemul centralizat de încălzire.

Publicitate

În prezent, la Brașov există aproape 5.400 de abonați, exclusiv persoane fizice.

Au fost însă și brașoveni care s-au debranșat ilegal de la rețea.

“Vom anunța toate asociațiile că începem probele la rece, adică băgăm apă deja în instalații. Am întâlnit cazuri de debranșări ilegale. Mai mult, oamenii și-au tăiat caloriferele și au pus un dop de ipsos, iar când am băgat presiune, vă închipuiți ce a fost la ei în casă”, a adăugat Mircea Marin.

Mircea Marin a dat asigurări că nu sunt probleme nici cu stocurile de gaz, aprovizionarea pentru sezonul rece fiind, la acest moment, de peste 60% și va ajunge la 100% în perioada imediat următoare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes