Connect with us
Publicitate

Economic

IAR Ghimbav şi-a crescut profitul cu 11% în primul trimestru al anului. Compania a realizat o cifră de afaceri de aproape 100 de milioane de lei

Publicitate

Publicat

pe

IAR Braşov a raportat un profit net de 14,12 milioane de lei în primul trimestru din acest an, în creştere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când a raportat un rezultat net 12,72 milioane de lei, conform unui raport transmis luni Bursei de Valori Bucureşti.

Publicitate

Compania a realizat o cifră de afaceri netă de 96,57 milioane de lei în primul trimestru din acest an, în scădere cu 2,75% faţă de perioada similară a anului trecut. Aceasta a fost obţinută ca urmare a activităţii din domeniul fabricării de aeronave şi nave spaţiale, scrie Agerpres.

IAR Braşov a raportat venituri din exploatare de 83,02 milioane de lei, în scădere cu 19,5%, precum şi cheltuieli de exploatare de 67,74 milioane de lei, mai mici cu 23%.

Compania avea la finele primului trimestru datorii pe termen lung de 5,08 milioane de lei, în scădere faţă de 5,28 milioane lei consemnate în perioada similara din 2020. Datoriile curente totalizau 35,781 milioane de lei, din care 23,16 milioane de lei erau datorii comerciale, 12,57 milioane de lei alte datorii, inclusiv datoriile fiscale şi datoriile privind asigurările sociale, iar 45.769 lei venituri în avans.

Publicitate

La finele primului trimestru din acest an, capitalurile proprii ale companiei erau de 218,17 milioane de lei, în creştere de la 201,25 milioane lei la 31 martie 2020.

Înfiinţată la 6 august 1925 ca societate pe acţiuni cu capital mixt, aceasta a reprezentat „prima fabrică românească de aeroplane”, purtând denumirea „Industria Aeronautică Română – IAR Braşov”. În urma dezvoltării succesive a acestei fabrici, prin executarea sub licenţă şi proiecte proprii a mai multor tipuri de aeronave, se ajunge ca în anul 1939 ea să devină un concern de aviaţie fabricând structuri, motoare, aparate de bord, instalaţii de armament. În 1968, se înfiinţează „ICA GHIMBAV”, actuala IAR S.A., având ca destinaţie fabricarea de elicoptere, planoare, motoplanoare şi avioane.

În prezent, societatea IAR SA este o companie specializată pentru întreţinere, reparaţii, reparaţii capitale (MRO), modernizări pentru elicopterele 330Puma si 316B Alouette III, activitatea principală desfăşurată de societate fiind cea prevăzută la clasa 3316 din Codul CAEN – ‘Repararea şi întreţinerea aeronavelor şi navelor spaţiale’.

Acţiunile societăţii IAR SA Braşov sunt tranzacţionate pe BVB începând cu 14 iulie 2015.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes