Connect with us
Publicitate

Economic

IAR Brașov va începe de astăzi să distribuie dividendele pe anii anteriori

Publicat

pe

IAR Braşov va distribui, începând de joi, 15 iulie, dividendele aferente anului 2020, precum şi dividendele neîncasate pentru anii 2017, 2018 şi 2019 (acolo unde este cazul), relatează Agerpres.

Publicitate

Potrivit unui comunicat al companiei, publicat miercuri pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), valoarea dividendului brut pe acţiune aferent anului 2020 este de 0,4226195 lei.

„Impozitul pe dividende va fi reţinut la sursă în cotele prevăzute de actele normative în vigoare, iar cheltuielile pentru distribuirea dividendelor vor fi suportate de către acţionari din suma totală de plată. Distribuirea dividendelor se va face într-una din următoarele variante: prin virament, prin virament în conturile participanţilor, în numerar”, se mai spune în comunicat.

IAR Braşov este o companie aeronautică de tradiţie cu rădăcini adânci în istoria aviaţiei, activitatea sa începând încă din anul 1925. Reînfiinţată după 1968, a cooperat în principal cu firme occidentale, precum Aerospatiale şi Turbomeca din Franţa, Britten Norman din Marea Britanie. Din 1970, IAR Braşov devine unicul fabricant de elicoptere din România, atât militare cât şi civile. Începând cu anul 1978, rămâne singurul fabricant mondial al versiunii militare a elicopterului Puma, al cărui contract de licenţă este semnat în 1974.

Publicitate

Compania a produs şi livrat mai mult de 360 elicoptere Puma şi Alouette III sub licenţă Aerospatiale (astăzi integrată în compania Airbus Helicopters fosta Eurocopter SAS), 830 planoare şi motoplanoare, precum şi 136 de avioane uşoare în proprie concepţie.

În prezent, IAR Braşov este o unitate specializată pentru mentenanţă, reparaţii şi reparaţii capitale pentru elicopterele Puma şi Alouette III.

De asemenea, IAR este implicată în fabricarea de ansamble, subansamble şi piese pentru diverşi producători din industria aeronautică mondială (structuri aeronave, cablaje electrice).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes