Connect with us
Publicitate

Economic

IAR Braşov propune dividende de 5,3 milioane lei, cu un randament de aproape 3%. Acţiunile au un plus 10% de la începutul anului

Publicat

pe

Publicitate

IAR Braşov (simbol bursier IARV), companie aeronautică a cărei acţionar majoritar este statul român prin Ministerul Economiei, a propus distribuirea de dividende de 5,3 milioane de lei din profitul net înregistrat anul trecut, respectiv 14,2 milioane de lei, reiese dintr-un document publicat la Bursă, semnat de Ruxandra-Rodica Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie.

Valoarea brută a dividendului este de 0,291 lei pe acţiune, ceea ce rezultă într-un randament de circa 3%, luând în calcul preţul de tranzacţionare de luni, 10,2 lei pe unitate, transmite zf.ro.

Din rezultatul net din 2022, circa 3,2 milioane de lei reprezintă profit reinvestit anul trecut, iar 5,66 milioane de lei au mers la „alte rezerve – surse proprii de finanţare”. Anul acesta, volumul de investiţii prevăzut în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli (BVC) indică o valoare de 20 de milioane de lei.

Cu 9,7% s-au apreciat acţiunile IARV de la începutul anului încoace, pe tranzacţii de 740.000 de lei. Prin comparaţie, indicele de referinţă BET este pe plus cu 4,1%. Anul trecut, compania a avut afaceri de 315,4 milioane de lei, în coborâre cu 4,3% faţă de 2021, în timp ce profitul s-a diminuat cu 39,55%, arată raportul financiar preliminar.

Publicitate

Următoarea Adunare Generală a Acţionarilor IAR Braşov este pe 27 aprilie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes