Connect with us
Publicitate

Economic

IAR Braşov, profit de 35 milioane lei în prima jumătate a anului, dublu faţă de aceeaşi perioadă din 2022

Publicat

pe

Compania IAR Braşov, controlată de statul român prin Ministerul Economiei, care repară şi produce piese de schimb pentru elicoptere, a raportat afaceri de 286 mil. lei în prima jumătate a lui 2023, în creştere cu 44% faţă de aceeaşi perioadă din 2022, în timp ce profitul net s-a dublat la 35 mil. lei, potrivit raportului semestrial publicat joi la Bursa de Valori, transmite zf.ro.

Publicitate

“Fluctuaţia anuală 2023/2022 a indicatorilor economico-financiari se datorează specificului producţiei cu ciclu lung de fabricaţie şi fluctuaţiei structurii programului de producţie (fabricaţie sau mentenanţă), chiar în condiţiile menţinerii unui grad de încărcare a capacităţilor de producţie de 103%”, menţionează compania. Cea mai recentă evaluare a investitorilor pentru IAR era miercuri seară de 249 mil. lei. În 2023 acţiunile au urcat cu 41% pe tranzacţii de 4,6 mil. lei. Spre comparaţie indicele principal BET a urcat cu 13%.

Veniturile din exploatare s-au ridicat la 263 mil. lei iar cheltuielile la 222 mil. lei.

“Activitatea de producţie a societăţii are la bază doar contracte ferme, cu desfacerea asigurată. Valorile indicatorilor „cifră de afaceri” şi „venituri din producţia stocată” sunt determinate de graficele de livrări şi de modalitatea de transport a produselor convenită cu beneficiarii. Gradul de încărcare a capacităţilor de producţie la 30.06.2023 este de 103%”.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes