Connect with us
Publicitate

Administrație

Ialomiţeanu propune organizarea de târguri lunare şi înfiinţarea de pieţe în cartiere pentru a-i sprijini pe producătorii autohtoni

Publicat

pe

Gheorghe Ialomiţeanu, fost Ministru de Finanţe şi fost membru PNL Braşov, este printre cei mai activi politicieni braşoveni în mediul public şi al mass-media, mai ales după ce a anunţat că va candida pentru funcţia de Primar al Braşovului. Ialomiţeanu, deşi candidează ca independent, are susţinerea ALDE Braşov şi a făcut câteva sugestii autorităţilor locale pentru a sprijini firmele româneşti în această perioadă de criză pricinuită de pandemia de COVID-19.

Astfel, acesta susţine că „prin aprobarea Legii 28/2020 producătorii agricoli şi firmele româneşti care realizează produse alimentare au primit o mare lovitură. Marile magazine, potrivit acestei legi, nu mai au obligaţia să acorde spaţii destinate în mod distinct pentru expunerea şi vânzarea produselor româneşti. Totodată, nu mai există obligativitatea de a avea în magazin 51% produse româneşti, chiar dacă este vorba de legume, carne, ouă, fructe, produse lactate şi de panificaţie”. Ialomiţeanu crede că în aceste condiţii „este necesar ca primăriile să sprijine firmele româneşti prin punerea la dispoziţia acestora de spaţii comerciale pentru vânzarea produselor autohtone, organizarea lunară de târguri pentru producătorii interni, redarea pieţelor agroalimentare producătorilor agricoli şi înfiinţarea de pieţe în cartiere”

Fostul ministru de finanţe este convins că „prin aceste măsuri vor fi protejate locurile de muncă în sectorul producţiei şi se va reduce dependenţa de importuri. Totodată, la bugetul local se vor încasa impozite şi taxe mai mari dacă producătorii interni vor fi sprijiniţi. Populaţia are posibilitatea să aleagă între produsele româneşti şi cele de import”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes