Connect with us
Publicitate

Economic

Ialomiţeanu: „Pensiile ar trebui majorate cu 10-15%”

Publicat

pe

Fostul ministru de finanţe, Gheorghe Ialomiţeanu, este de părere că acum ar fi necesară o indexare a pensiilor cu un procent cuprins între 10 şi 15%. De ce crede fostul membru PNL Braşov asta explică într-o postare pe pagina personală de Facebook, enumerând punctual motivele pentru care ar trebui să se realizeze această creştere:

Publicitate

„1. În această perioadă au crescut preţurile foarte mult, în principal la alimente, legume şi fructe.

2. Încasările bugetare din luna aprilie 2020 au fost mai mari faţă de aprilie 2019.

3. Creşterea economică pe trimestrul I al anului 2020 a fost de 2,4% şi nu s-a înregistrat o cădere economică, aşa cum estimau unii specialist.

Publicitate

4. Ministrul de Finanţe a declarat că economia României îşi va reveni în lunile iulie-august 2020 la nivelul dinaintea crizei de pandemie.

Creşterea veniturilor populaţiei ar fi un lucru bun şi din punct de vedere al stimulării consumului bazat pe producţia internă. În luna august guvernul ar trebui să analizeze posibilitatea aplicării legii pensiilor. Sigur că situaţia economico-financiară a României va depinde în luna august şi de modul în care actualul guvern implementează măsuri de sprijinire a mediului de afaceri”, arată fostul ministru de finanţe în postarea sa.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes